"Вам письмо": Аркадий Корнацкий написал ответ на открытое письмо налоговой

Текст
меньший
"Вам письмо": Аркадий Корнацкий написал ответ на открытое письмо налоговой
"Вам письмо": Аркадий Корнацкий написал ответ на открытое письмо налоговой

22В пятницу, 3 февраля, Налоговая инспекция Николаевской области распространила открытое письмо, адресованное учредителю ООО «Агрофирма Корнацких» Аркадию Корнацкому. Редакция НикВестей публиковала полный текст письма, в котором, в частности, указывалось о нарушениях со стороны фирмы, в частности, уклонении от уплаты налогов на сумму почти в 16 миллионов гривень.

Сегодня, 7 февраля, издание Новости-Н опубликовало ответ Аркадия Корнацкого на вышеупомянутое открытое письмо налоговиков.

Прочитавши адресованого мені обласними податківцями відкритого листа, я черговий раз переконався, що справи у нашій державі погані.

По-перше, тому, що до чорного піару вже залучаються не тільки продажні борзописці, але і держслужбовці.

По-друге, тому, що держслужбовці безграмотні та брехливі.

По-третє, тому, що вони, хоч і при державних посадах, але інфантильні. Свідомо порушуючи законодавство, із ентузіазмом виконуючи злочинні накази по захопленню підприємства і порушенню прав людей, вони думають, що це такі собі безвинні забави, і відповідати за це не доведеться.

А ще от що подумалось. В Україні катастрофічно не вистачає коштів на медицину, навіть на лікування важко хворих дітей, на пенсії, стипендії, допомогу малозабеспеченим і на все інше без винятку, зате не бракує сотень мільйонів, а то й мільярдів на шикарні офіси для бюрократії, на помпезну «службову» форму, на прес-секретарів та прес-служби. У генеральські шати держава турботливо вбрала уже все чиновництво, до усяких інспекторів включно, а прес-секретарів нема ще тільки в сільрадах.

Та і як же без них, коли начальство говорити і писати без помилок не вміє! Але, як видно із творів деяких прес-служб, то і до їх основних службових обов’язків, схоже, відноситься грамотне володіння не мовою, а язиком.

Вся ця захребетна рать не тільки справно чималі зарплати отримує, вона ще й свавілля чинить.

Ось на що ідуть народні та підприємницькі кошти, сплачувані нами до бюджетів.

А тепер — по суті.

Ви, панове податківці, краще б уже мовчали, аніж писали безграмотні послання, які тільки видають вашу неправоту та злочинність ваших переслідувань чесних людей.

Що нове ви повідомили мені та громадськості вашим відкритим листом?

Що «Урядовий кур’єр» веде журналістське розслідування «наїзду» органів влади на ТОВ «Агрофірма Корнацьких» та його керівників? Так про це всі знають.

Що колишній прокурор Миколаївської області Стоянов, якого вже давно іобгрунтовано називають «злодієм при законі», спільно із злодіями меншого калібру із районних прокуратур та земельних контор, сфальсифікували кримінальні справи по «самозахопленню» земельних ділянок під неіснуючими проектними дорогами та лісосмугами? Так про це теж всі знають.

Нове у вашому листі одне — брехня по всіх пунктах, причому призначена вона не мені та керівникам ТОВ «Агрофірма Корнацьких», яких незаконно переслідуєте ви та вам подібні, а широким колам громадськості. Нас то ви не обдурите, ми знаємо ситуацію «із середини», а із людей, які прочитають ваш опус, ви хочете зробити дурнів, обманувши їх. У зв’язку із цим вашим безчесним наміром я викладу інформацію не стільки для податківців, скільки для необізнаних читачів.

Брехня №1, щодо свідомого ухилення керівників підприємства від сплати податків. ТОВ «Агрофірма Корнацьких» ніколи не мала і не має жодного податкового боргу! Щорічні планові податкові перевірки ні разу не виявили жодного ухилення від сплати податків та внесків. Більше того, саме відсутність заборгованості по податках була одною із основнихпідстав для відмов суду податковим органам у арештах майна та банківських рахунків агрофірми у липні 2011р..

Брехня №2, щодо «липової» кримінальної справи від 13.08.2010 р. проти гендиректора ТОВ «Агрофірма Корнацьких»Кирилюка. Що ви тамсьогодні бормочете про звинувачувальний висновок, коли Первомайський районний суд, навіть під тиском зверху, ще30.12.10.р.(!)відмовився цю справу розглядати, а 15.03.11.р. (!) вона була припинена прокуратурою по п.2ст.6 КПК України, за відсутістю складу злочину!

Брехня №3, про причини початку «наїздів» податківців на ТОВ «Агрофірма Корнацьких». Ви пишите: «В зв’язку з порушенням кримінальної справи та порушенням земельного законодавства України було прийнято рішення про проведення документальної позапланової виїзної перевірки щодо дотримання вимог податкового законодавства ТОВ «Агрофірма Корнацьких».

Брехня у тому, що і задля чого зроблено.

Нагадаю: «земельну» кримінальну справу проти О.П. Кирилюка прокурори почали «шити» ще у червні 2010 р., фальсифікуючи, руками земельного інспектора, підстави для неї.

На підставі означених сфальсифікованих актів 13.08.2010 р.облпрокурором було порушено кримінальну справу. Ще раз підкреслюю дату, подивіться на десяток слів назад. А «наїзди» податкових органів на ТОВ «Агрофірма Корнацьких» почались в кінці червня 2011 р., через рік, і 01.07.2011 р. слідчим податкової міліції, за вказівкою начальства, було безпідставно порушено, себто сфальсифіковано, кримінальну справу №11800026. Таким чиномне в зв’язку з порушеннямкримінальних справ була розпочата позапланова податкова перевірка, а навпаки, кримінальна справа у податковій міліціїбула порушена саме для того,щоб сфальсифікувати підстави для позапланової виїзної податкової перевірки. Такі шахрайськізаходи знадобились владі у зв’язку з тим, що прокурорсько-рейдерська атака на агрофірму виявилась недостатньою, і «вище» керівництво скомандувало «фас» ще і податківцям.

Брехня №4, про землю агрофірми Корнацьких. Тут я не знаю, що спочатку робити — сміятись над податківцями, чи плакати. Ну не можна ж бути до такої міри безграмотними, працюючи на державній службі, та ще й фіскальній! Про яку власність сільгосппідприємств на землю ви говорите, коли вони землю орендують? І на які «документи Держкомзему» ви посилаєтесь, чому не називаєте їх номер, дату? Знову боїтеся передчасно «засвітити» фальшак, як і в усіх інших попередніх випадках? Поясніть також, як це, у якому кармані я «не один рік»приховував понад 5 тис. га із 16 тис. землі, одночасно обробляючи її, сплачуючи по ній орендну плату, податки, звітуючи у всі інстанції?!

У цьому замовному відкритому листі, призначеному виключно на дискредитацію ТОВ «Агрофірма Корнацьких», його керівників та мене особисто, як і у кримінальній справі від 17.01.2012 р., сфальсифікованій тим же слідчим податкової міліції на вказівки того ж начальства, застосовано старий, як світ, шахрайський принцип: «Чим більше збрешеш, тим більше повірять». Замовники і керівники кампанії по «наїзду» на ТОВ «Агрофірма Корнацьких» вирішили більше не розмінюватись на якісь там жалюгідні 50-60 тис. грн неіснуючої шкоди від неіснуючих самозахоплень неіснуючих земельних ділянок, які з трудом «нашкребли» у 2010 р. прокурори. Якщо брехати і фальшувати, вирішили вони, то щоб аж дух переймало! От і взяли суму ПДВ за останні роки у достатньому для гучного ефекту розмірі, і оприлюднюють її де тільки можуть. Якийсь «великий знаток» податкового і земельного законодавства із середовища усіх цих «джентльменів фальшака»вирішив, що сплачувати ПДВ не до бюджету, а на власний спецрахунок сільгосппідприємства — жирно буде. Для необізнаних поясню, що всі сільськогосподарські підприємства мають таку пільгу — вони, при здійсненні фінансово–господарських операцій, перераховують суми Податку на додану вартість (ПДВ) не до бюджету, а на власний спецрахунок, із якого потім мають право використовувати накопичені кошти для закупівель техніки, добрив, насіння тощо. На ТОВ «Агрофірма Корнацьких» протягом усього часу існування цієї пільги користувались нею виключно відповідно до закону, та по-іншому і неможливо, тому що, перш ніж зарахувати ПДВ на спецрахунок, підприємство має отримати Свідоцтво про реєстрацію в якості платника ПДВ у спеціальному режимі. Це Свідоцтво видається саме податковими органами, і якщо великорозумні «податкові» міліціонери вважають, що ПДВ сплачувався агрофірмою по спецрежиму незаконно, то нехай спершу знайдуть винних серед податківців, які багато років поспіль видавали агрофірмі відповідні Свідоцтва, притягнуть їх до кримінальної відповідальності, потім у судовому порядку докажуть незаконність тих Свідоцтв, скасують їх, а вже потім заявляють нам претензії на 15,8 млн. грн. Ми ці претензії, з превеликим задоволенням, переадресуємо у порядку регресу державі Україна, яка однією рукою закон установлює, а іншою, через свавілля власних органів та посадових осіб, скасовує. Точно те ж саме буде і тоді, коли неіснуючі порушення із сплати ПДВ будуть «обґрунтовуватись» тим, що частина договорів оренди землі, не з нашої вини, а виключно з вини земельних органів, не пройшли державну реєстрацію.

Тепер стосовно відвідин обласної податкової міліції моїм братом.

Дійсно, мій молодший брат Віктор 3 лютого їздив із Первомайська до Миколаєва на зустріч із начальником обласної податкової міліції Пахомовим. Сталося це за рекомендацією начальника податкової міліції України А.Головача. До цього посадовця декілька разів, за нашим клопотанням, звертався один шановний народний депутат, намагаючись донести до високого податкового керівництва наші скарги на свавілля їх підлеглих. Саме за домовленістю між народним депутатом та начальником податкової міліції України від 2 лютого я змушений був послати мого представника до Пахомова, щоб з’ясувати, чим допомогти слідству. Відверто кажу, я від самого початку був проти цієї поїздки, був упевнений у її безперспективності, але проігнорувати домовленість людини, яку я поважаю.

Реальність перевершила усі мої очікування. Начальник податкової міліції Миколаївської області Пахомов, знаходячись на службовому місці, фактично сховався, щоб уникнути зустрічі. Під різними приводами (один раз навіть під приводом наради у губернатора, про що повідомив капітан, який виходив до брата) він переносив прийом декілька разів, і брат, якому надокучило мерзнути у холодному коридорі з пів-десятої для пів-дванадцятої, залишив для зв’язку черговому міліціонеру номер свого мобільного телефону і пішов грітись. Чекав дзвінка декілька годин, і врешті решт, в другій половині дня, поїхав з Миколаєва до Первомайська, звідки вранці прибув спеціально для зустрічі з Пахомовим. А дзвінка так і не дочекався.

Оце реальна історія, яка лишній раз доказує, що спілкуватись із українськими так званими правоохоронцями, які самі відверто порушують закон, а від вас вимагають його дотримання, варто виключно у відповідності до процесуальних норм.

Окремого коментаря заслуговує переконаність податківців у тому, що між платниками податків та фіскалами має бути «відкритий конструктивний діалог». Вмикаю уяву і бачу пасторальні картини: повсюди в Україні, і в конференц-залах, і на стадіонах, і в сільських клубах, і на польових станах та в заводських цехах вдячні підприємці та всі пересічні громадяни, платники податків, зустрічають хлібом-сіллю благородних податківців і розважливо, на зразок патриціїв, вони ведуть між собою конструктивні діалоги. По завершенню ідилії, проводжаючи дорогих гостей, у кращих традиціях славного останнього 20-річчя минулого, від’їжджаючих благодійників «дякують» хто чим може – салом, маслом, яйцями, битою птицею, а хто і конвертами з готівкою.

Чи не так уявляють собі цей «діалог» і податківці, які прямо таки просять мене «особисто вирішувати з керівництвом податкової питання, які виникають». Я, правда, не зрозумів, з керівництвом якої «податкової» - інспекції, чи міліції, і на якому рівні – районному, чи обласному? І якими саме «аргументами» вирішувати «питання, які виникають». Обізнані люди кажуть, що зараз «беруть» не тільки «сухими», але й по безналу, але, знову ж таки, не зовсім зрозуміло, в якому обсягу. Ті ж таки досвідчені люди кажуть, що раз тобі «накрутили» і «об’явили» порядка $ 2 млн., то це прямий натяк на те, що ти маєш «відщібнути» половину, себто $ 1 млн., і тоді конструктивний діалог буде вважатись таким, що відбувся.

Одним словом, у мене прохання до обласної «податкової» - напишіть, більш конкретно, скільки «подати» і куди, бо я в цих питаннях трохи тупий. Я так міркую, що раз ви закликаєте до відкритого, та ще й конструктивного діалогу, і вже розпочали його із публічного запрошення мене до себе, то чого нам надалі шифруватись – відкрито так відкрито, щоб усі знали. Я от жалію тепер, що раніше давав гроші різним керівникам непублічно, і знаю багатьох інших таких же, як я, які теж неофіційно «допомагали», а тепер теж жаліють, що нема чим похвалитись.

Останні фрази податківців із відкритого листа до мене, якими вони закликають всіх «суб’єктів» вести бізнес відкрито, порядочно, чесно і т.п., просто таки провокують на зустрічний заклик: і ви також, наші рідні, дбайливі лицарі планових і позапланових екзекуцій бізнесу, приєднуйтесь до зміцнення «не тільки економіки держави, а й нашого славного краю», поділіться хоча б частиною ваших доходів, і доходи бюджетів зростуть, щонайменше, на чверть.

До наступного листа.

А.Корнацький

Источник: nikvesti.com

Поділитися:
Telegram
Viber
  • Читайте також: