«Агрофирму Корнацких» подозревают в умышленном сокрытии налогов на сумму почти в 16 млн грн [ОТКРЫТОЕ ПИСЬМО]

Текст
меньший
«Агрофирму Корнацких» подозревают в умышленном сокрытии налогов на сумму почти в 16 млн грн [ОТКРЫТОЕ ПИСЬМО]

3Пресс-служба ГНС в Николаевской области написала открытое письмо известному предпринимателю, учредителю ООО «Агрофирма Корнацких», Аркадию Корнацкому. В тексте письма сообщается о нарушениях со стороны фирмы, в частности, уклонении от т уплаты налогов на сумму почти в 16 миллионов гривень.

Редакция НикВестей приводит текст вышеупомянутого письма.


Відкритий лист засновнику
ТОВ «Агрофірма Корнацьких»,
Аркадію Корнацькому

Шановний Аркадію Олексійовичу!

Державна податкова служба у Миколаївській області уважно відстежує всі матеріали, які публікуються в друкованих засобах масової інформації та розміщуються в інтернет-виданнях.

У газеті «Урядовий кур’єр» за 6 липня 2011 року опубліковано перше журналістське розслідування «Як успішних господарників перелицьовують у злочинців». Його темою стало, ніби то, безпідставне порушення кримінальних справ проти керівництва «Агрофірми Корнацьких», різні акції працівників прокуратури, податкових органів, спрямовані на блокування роботи сільгосппідприємтсва.

Ще тричі 20-го, 28-го липня 2011 року та 25-го січня 2012 року журналісти «Урядового кур’єру» поверталися до цієї теми і висвітлювали її на сторінках видання.

Запевняємо Вас, що на звинувачення працівників податкової служби області в неправомірних діях нам є що відповісти.

В своїх висловлюваннях в засобах масової інформації Ви вказуєте на те, що незаконні перевірки податківців, на Вашу думку, паралізують роботу агрофірми.
Так, Ви маєте рацію! Будь-яка перевірка є неприємною процедурою для підприємства, особливо для керівника, який свідомо ухиляється від сплати податків.

Прокурором Миколаївської області 13 серпня 2010 року було винесено постанову про порушення кримінальної справи проти генерального директора сільгосппідприємства «Агрофірми Корнацьких» Олега Кирилюка одразу ж за двома статтями Кримінального кодексу України. Підставою для порушення кримінальної справи стали чотири акти перевірки дотримання вимог земельного законодавства, складені відділом Держкомзему у Первомайському районі на вимогу прокуратури Первомайського району.

У звинувачувальному висновку йдеться, зокрема, про те, що Олег Кирилюк «зловживаючи службовим становищем, діючи умисно з корисливих мотивів та в інших особистих інтересах з використанням службового становища» самовільно зайняв земельні ділянки, які призначалися для проектних доріг та проектних лісосмуг.

В зв’язку з порушенням кримінальної справи та порушенням земельного законодавства України було прийнято рішення про проведення документальної позапланової виїзної перевірки щодо дотримання вимог податкового законодавства ТОВ «Агрофірми Корнацьких».

За документами Держкомзему площа земель фірми Корнацьких складає 9 652 га, а насправді у власності фірми знаходиться 14 991 га. Не один рік агрофірма приховувала справжні площі земель, які були у використанні, ухиляючись від сплати податків у повному обсязі.

На сьогодні, у відношенні керівництва підприємства порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого статтею 212 Кримінального кодексу України, за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, а саме 15 млн.800 тис.гривень.

Проте, керівництво ТОВ «Агрофірма Корнацьких» не має бажання зустрічатися з представниками податкової служби області. А для того, щоб вручити направлення на проведення позапланової документальної перевірки, співробітники ДПС у Миколаївській області вже більше місяця розшукують директора та головного бухгалтера даного підприємства. Через що можна зробити висновок, що посадові особи товариства уникають проведення назначеної перевірки.

Також нам не зрозуміло, чому саме пан Корнацький так завзято критикує дії податкової служби. Адже він лише засновник ТОВ «Агрофірма Корнацьких» і не несе ніякої юридичної відповідальності за стан справ на даному підприємстві. А податкова розшукує керівництво сільгосппідприємства, до якого Аркадій Корнацький не входить.

Цікава ситуація відбулася 3 лютого цього року у приміщенні ДПС у Миколаївській області. До охоронця звернулася людина, яка представилася братом Аркадія Корнацького, з проханням записати його на прийом до керівництва податкової служби області.

Працівник чергової частини повідомив фахівця податкової служби, який здійснює запис на особистий прийом, про бажання громадянина. За лічені хвилини фахівець вийшов, але, так званий, брат А.Корнацького зник.

Звичайно-ж подібні інциденти не створюють підприємству імідж доброчесного платника податків і не можуть привести до відкритого конструктивного діалогу з органами державної податкової служби.

ДПС у Миколаївській області звертається саме до Вас Аркадію Олексійовичу з проханням особисто вирішувати з керівництвом податкової питання, які виникають.

Щиро бажаємо всім суб'єктам господарської діяльності, у тому числі і сільськогосподарській галузі, вести бізнес відкрито, порядно, чесно, сумлінно виконувати свій конституційний обов'язок по сплаті податків. При такому підході до справи, не тільки економіка держави, а й нашого славного краю стане міцнішою.

Прес-служба ДПС
у Миколаївській області

Источник: nikvesti.com

Поділитися:
Telegram
Viber
  • Читайте також: