Миколаївська міська рада перемогла у номінації

Текст
меньший

За результатами моніторингу Центру політичних студій та аналітики Миколаївська міська рада посіла перше місце в номінації «Таємна бюрократія» за блокування доступу до публічної інформації, - про це повідомив директор центру Віктор Таран.

Минуло два роки від дня прийняття в Україні Закону про доступ до публічної інформації. Завдяки цьому документу громадськість отримала можливість реалізовувати своє право на інформацію щодо тих чи інших дій влади, витрат тощо. Але, як наголошують громадські активісти та медіа-експерти, досі закон виконується формально та існує тенденція ігнорувати або всіляко обходити його норми. Миколаївська міська рада є однією із найбільших порушниць Закону про доступ до публічної інформації, - йдется в повідомленні.

При формуванні річного рейтингу прозорості та відкритості органів місцевої влади та місцевого самоврядування враховувались 13 хвиль запитів, надісланих до 25 ОДА та 25 міських рад обласних центрів щомісяця протягом 2012 року. Таким чином рейтинг показує, які органи влади постійно дотримувались норм Закону про Доступ, які - періодично порушували, та які більше порушували, ніж виконували Закон.

Миколаївською міською радою було проігноровано 6 (половину) запитів, - зазначає Віктор Таран.

Також відбувався моніторинг сайтів органів влади та номінування їх на найкраще та найгірше представлення в мережі Інтернет. Тут результати Миколаївської міськради були значно кращими - 4 місце в рейтингу кращих сайтів.

Дипломи найкращим та найгіршим органам влади будуть надіслані поштою до так званих «переможців» у рейтингу.

Источник: nikvesti.com

Поділитися:
Telegram
Viber
  • Читайте також: