Олексій Середа з Миколаєва став чемпіоном Європи-2022 у стрибках у воду з вишки

Текст
меньший

16-річний Олексій Середа, що родом із Миколаєва, перший спортсмен в історії України, який двічі в кар'єрі перемагав на Євро у чоловічих стрибках у воду з 10-метрової платформи.


Українські стрибуни у воду взяли участь в останньому фіналі чемпіонату Європи-2022 з водних видів спорту, що завершився в столиці Італії — Римі. Останні медалі розіграли у стрибках із 10-метрової вежі серед чоловіків. Україну в цьому виді представляли Олексій Середа та Євген Науменко.


На чемпіонаті світу Середа увійшов до топ-6, тоді як Науменко зупинився на стадії кваліфікації та став 26-м. На Євро-2020, що пройшов, Олексій, у якого за спиною вже був титул чемпіона Європи 2019 року, теж став шостим. Для Євгена ж нинішня континентальна першість стала дебютною у кар'єрі.


У кваліфікації обидва українські стрибуни увійшли до топ-4: Середа вийшов у фінал з другого місця, Науменко – з четвертого. Загалом у фіналі взяли участь 12 спортсменів, які мали виконати по шість стрибків. Переможця визначала сума балів за усі раунди.


Середа набрала 493.55. Цієї суми вистачило, щоб утримати перше місце та здобути "золото". Науменко із сумою 406.65 зайняв п'яту сходинку.


Для Середи це друга перемога/медаль на чемпіонаті Європи саме на вежі після "золота" 2019 року. Загалом це п'ята нагорода континентального рівня в кар'єрі спортсмена і третя золота.


Олексій Середа – 16-річний український стрибун у воду, родом із Миколаєва, представляє Луганську область.

Поділитися:
Telegram
Viber
  • Читайте також: