Миколаївська спортсменка встановила світовий рекорд, пробігши 363 кілометри за дві доби

Текст
меньший

У польському місті Zabrze спортсменка з Миколаєва Валентина Ковальська встановила світовий рекорд для жінок із 48-годинного бігу на бігових доріжках. Спортсменці вдалося покращити минулорічний рекорд датської бігунки на 23 кілометри. І зараз він становить 363 км.


Кореспонденти Суспільного поспілкувалися із рекордсменкою.


За словами Валентини Ковальської, після початку повномасштабного вторгнення російських військ до України виїхала з Миколаєва.


"У середині березня перетнула кордон із Польщею. Зараз живу у Варшаві", – розповіла Валентина.


Потім були місяці пошуку житла і роботи.


"Були дні, коли я не знала, де ночуватиму. Змінила шість квартир. Мене брали тренером у фітнес-центр, але підвів рівень мови. Хоча в побуті спілкуюся вільно: і я розумію, і мене розуміють", - сказала спортсменка.


Після того як більш-менш облаштувалася, розповіла Валентина, почала бігати.


"Бігала всюди: і в парках, і трасами. Біля мене стадіон, по колу 230 метрів. Бігала і там. В аеропорт рівна дорога 1600 метрів. Мене, як у Миколаєві, всі знають, що я бігаю", — сказала Валентина Ковальська.


Підготовці до змагань присвятила вересень та жовтень.


"Тренувалася по два рази на день вранці та ввечері. Виходило під 30 - 40 кілометрів. Іноді виходило два по 15, а іноді 25 та 10", - пояснила спортсменка.


Як розповіла Валентина, у Zabrze бігла втретє. У 2021 році тут встановила світовий рекорд для жінок – 339 кілометрів, але датська бігунина Stine Rex за місяць пробігла на кілометр більше. Тому на бігову доріжку зайшла вмотивованою.


Сам забіг розпочався 4 листопада. Дуже задоволена організацією заходу, каже Валентина.


"Молоді помічники. У будь-який час доби, будь-яке бажання - попити, поїсти чи душ. За дві доби зупинялася двічі, не більше ніж на 15 хвилин. Один раз душ, другий відпочити", - розповіла бігунка.


Бути весь час у русі, каже Валентина, для неї справа звичайна.


"На торішньому забігу друга доба вдалася дуже важко. А цього разу минуло набагато легше. За три години до кінця спіймала собі на думці: "Як шкода, що все це скоро скінчиться", - розповіла спортсменка.


За 48 годин Валентина Ковальська пробігла 363 км, чим перекрила попередній рекорд на 23 кілометри.

Поділитися:
Telegram
Viber
  • Читайте також: