Стартувала відбудова Посад-Покровського села

Текст
меньший
Агентство відновлення розпочало відбудову перших будинків у селі на межі Миколаївської та Херсонської областей

Перші п’ять будинків за типовими проєктами матимуть площу 70 м² і внутрішнє оздоблення. За прогнозом компанії-підрядника, родини зустрінуть Новий Рік вже в новій оселі. Про це повідомили в Державному агентстві відновлення та розвитку інфраструктури України. Після 8 місяців на лінії фронту село на Херсонщині покинули майже всі жителі. Руйнації зазнали майже 100% будівель – приватних і комунальних. Зараз життя відновлюється, жителі повертаються. Відбудова Посад-Покровського реалізується в рамках експериментального проєкту згідно з постановою КМУ № 382. Відновлення села поділено на декілька черг.

Першочергово – працюємо над відбудовою житлових об'єктів, де наявна проєктно-кошторисна документація. Перші п'ять будинків вже в роботі – далі оголосимо тендери і на наступні житлові будинки. Всі вони будуть за типовими проєктами, але різні за площею, йдеться у повідомлені
Наразі розробляються проєктні рішення на будинки площею від 50, 90,120,140 м². Також триває проєктування об’єктів соціальної інфраструктури та відновлення комунікацій – водо та газопостачання. Наступний етап – тендерні процедури.
У межах комплексного відновлення села також капітально ремонтуємо автомобільну дорогу М-14 Одеса – Мелітополь – Новоазовськ. На 5-кілометровій ділянці влаштовується основа та нижній шар асфальтобетонного покриття.
Комплексне відновлення Посад – Покровського — проєкт, який реалізує Агентство відновлення. Зокрема, це відбудова житла, будівництво нового ліцею, центру безпеки та амбулаторії. Новий простір села буде безбар’єрним й інклюзивним, з пішохідним бульваром, алеями й сквером, культурним центром, церквою.

Поділитися:
Telegram
Viber
  • Читайте також: