Рашизм – це геноцидний виклик не тільки Україні, а й існуванню сучасного світу

Текст
меньший

Про це під час круглого столу в Military Media Center на тему «Рашизм. Зрозуміти, щоб подолати», зазначила Лариса Якубова, доктор історичних наук, Інститут історії України НАНУ. - Рашизм є вищою фазою, новою історичною гібридною формою тоталітаризму. Це також третя історична форма існування русского тоталітаризму, де:

перший, білий, — білогвардійський тоталітаризм, другий, червоний, — комуно-більшовизм, третя, нова історична форма — русского тоталітаризму, яка постала на ідеології Івана Ільїна, — визначила Лариса Якубова.
На її думку, основною формою рашизму є війна, ідеєю — експансія, а метою є знищення західно-європейської ліберально-демократичної цивілізації. Західний світ тривалий час приписував рашистам свої власні цінності, прагнення і бажання. Рашизм — це антицивілізація, антисвіт.
- Все те, що важливого, цінного в глобальному світі не просто не становить якоїсь вартості, а все те, що рашизм ненавидить всіма фібрами своєї душі і заточений на знищення такої можливості для свого населення. Рашизм — це апокаліпсис Західної цивілізації, зупинка історичного розвитку світу в цьому напрямку. Росіяни згодні жити в глобальному світі, але якщо той світ буде тоталітарним, — зазначила Лариса Якубова.
Захід було проведено за сприяння Світового Конгресу Українців

Поділитися:
Telegram
Viber
  • Читайте також: