Кількість витоків води, яку миколаївці витрачають просто в землю, збільшилась у 20 разів

Текст
меньший

У Миколаєві збільшилася у 20 разів кількість витоків на водоводі. Причина — сильно пошкоджений через солону воду водовід.


Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів мер Миколаєва Олександр Сєнкевич.


Очільник міста зазначив, що вода витікає з труб просто на вулицю. Наразі збільшили кількість ремонтних бригад водоканалу, які реагують на аварійні виклики, також запросили підрядників, щоб впоратися з таким фронтом робіт.


— Ми звернулися до міжнародних організацій. Зараз співпрацюємо з ними, а також із державними інстанціями, щоб отримати кошти на ремонт трубопроводу, бо він насправді дуже сильно зруйнувався під час використання солоної води. І в цьому випадку ми розуміємо, що сьогодні в нас трошки менше половини води витікає на вулицю. Ми очікуємо результатів розгляду цих питань і одразу, як тільки безпекова ситуація буде нормальна, ми можемо починати фактично відновлення цих труб, — розповів він.


За його словами, труби потрібно викопувати, замінювати або на пластикові, або на чавунні, або санувати меншим діаметром усередині вже існуючих труб.


— Водоканал вже визначив усі ділянки, які потребують ремонту. Ми цю інформацію надіслали нашим колегам з Данії, які будуть допомагати нам відновлювати місто, а також через обласну військову адміністрацію до органів державної влади, —додав очільник міста.

Поділитися:
Telegram
Viber
  • Читайте також: