У Миколаєві волонтери дістали з-під завалів вівчарку

Текст
меньший

Внаслідок обстрілів Миколаєва російськими військами поранення отримують не лише люди, а й тварини. З-під завалів промислового підприємства волонтери Червоного Хреста дістали пораненого собаку.


Про це повідомляє «Суспільне».


Хазяї тварини втратили будинок внаслідок чергових обстрілів міста, тому на перетримку вівчарку Фані забрав один із волонтерів. Наразі собаці необхідний догляд та лікування, каже лікар-ветеринар Михайло Домбровський.


"У неї був з лівого боку косий уламковий перелом поздовжньої тазової кістки, де ми поставили їй титанову пластину, зафіксували місце перелому, після чого її стан зараз оцінюється як стабільний", - каже ветеринар.


Це вже третя тварина, яка рятується волонтерами Червоного Хреста з Миколаєва. З-під завалів діставали і собак, і кішок.


"Хоч це і не є завданням і роботою Червоного Хреста при надзвичайних станах, але це жива істота. У даному випадку собачка мала, вони (ред. власники собаки) на щастя вижили, хоча зараз, враховуючи, що тільки шукають собі місце, де вони будуть поселятися після того, що сталося, цю собачку ми заберемо. Один із волонтерів Червоного Хреста, маючи і власних тварин, погодився потримати її у себе, пообробляти рани", - розповів заступник голови Миколаївської організації Червоного Хреста Аркадій Дабагян.


Зараз Фанні почувається добре, йде на поправку. Коли її господарі знайдуть житло, собака зможе повернутися до родини.

Поділитися:
Telegram
Viber
  • Читайте також: