Як живуть захисники Миколаївщини на «нулі»

Текст
меньший

Військовий із позивним «Кум» служить на Миколаївському напрямку у складі 59 окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка. Чоловік в армії – з 2014 року. Коли почалася повномасштабна війна, був серед воїнів, які відбивали перші атаки Російської Федерації на Херсонщину.


Чоловік розповів та показав, як влаштований побут військових на передовий зараз, повідомляє «Суспільне».


Зазначається, що на стінах бліндажу «Кума» висять малюнки та прапор України, поряд – саморобні ангелочки. Все це військовим передали діти із Миколаєва.


Першу битву під час повномасштабної війни чоловік прийняв 24 лютого приблизно об 11:00 у Херсоні.

« 24 числа прийняли бій під Херсоном, брали міст. Я вивозив особисті справи всього батальйону, виїхали під міст, стали в колону та об 11:00 прийняли бій зі звільнення мосту. Бій тривав до 18:00, доки не підійшли танки, і закінчився о 20:00. Ми взяли міст. Багато людей втратили, але ми взяли міст », – розповів «Кум».


Наразі позиції українських воїнів розташовані на одному з головних танкових напрямків на півдні. У разі прориву вони будуть змушені взяти удар на себе та затримати російські війська.

Кава з ранку і починаємо працювати над укріпленням — копаємо, риємо, будуємо. Адже піхота – це чим глибше закопався, тим більше проживеш », – каже «Кум».


На позиції військові обладнали кухню, душову з гарячою водою, парову тощо. Все це вони збудували за місяць.


Краще б росіяни не лізли сюди. Багато друзів, які служили зі мною, багато хто втратив. Вони ще більше втратять. За кожного загиблого нашого 10 – 20 людей ховатимемо від них. Херсон ми візьмемо, Україну звільнимо », - сказав воїн.

Поділитися:
Telegram
Viber
  • Читайте також: