Все працює на генераторах, вода є через день, — Кухта про Снігурівку

Текст
меньший

Наразі у Снігурівці та 20 селах, що входять до об’єднаної територіальної громади, відсутнє електропостачання через зруйновані внаслідок обстрілів лінії електропередач. Все працює завдяки електрогенераторам, в тому числі й водопостачання у Снігурівці.


Про це в інтерв’ю на НІС-ТВ розповів голова Снігурівської міської військової адміністрації Іван Кухта.


За його словами, у Снігурівці централізоване водопостачання працює через день у всіх районах окрім Птахофабрики, де насосна скважина була зруйнована.


— Снігурівка на сьогоднішній день з водою. Так, за графіком, але воду ми доба через добу подаємо. Одну добу лагодимо систему, тому що дуже багато поривів, наступну добу подаємо воду. Не подаємо воду до всього міста — такий мікрорайон як Птахофабрика наразі без централізованого водопостачання, тому що насосна скважина повністю зруйнована, рашисти її розбомбили вщент. Там дуже багато мінувань, ми ще не дійшли туди. Як тільше дійдемо, розмінують сапери, ми будемо намагатися щонайшвидше відновити туди водопостачання, - розказав Іван Кухта.


Щодо електрики, то її в місті немає, але сподіваються, що її відновлять за два тижні.

— Електрики ще немає. Я думаю, що тиждень - два. Зруйнована лінія електропередач через розриви снарядів, РСЗВ, все зруйновано. Наразі вже під’єднана Широківська територіальна громада, безпосередньо населений пункт Широке. Це дуже близько до Снігурівки. І в принципі, бригада ДСНС разом з бригадами Миколаївобленерго працюють над тим, щоб найшвидше дати електрику в місто, - пояснив він.


Зв’язок у Снігурівці працює майже цілодобово. Опалення у Снігурівці та 20 селах територіальної громади здійснюється твердопаливними котлами.


– Все працює на електрогенераторах. І водопостачання, і зв’язок. На сьогодні відновили свою роботу два відділення банків: Приватбанк та Ощадбанк. Всі працюють на дизель-генераторах та Старлінках, - розповів Іван Кухта.

Поділитися:
Telegram
Viber
  • Читайте також: