Німці хочуть встановити біля Миколаєва плавучу електростанцію

Текст
меньший

Турецька Karpowership та німецька Siemens Energy запропонували українському уряду рішення, яке може послабити відключення електроенергії. Вони хочуть загоити Південь країни плавучими електростанціями.


Про це повідомляє « Форбс ».


1 грудня член правління з комерційних операцій турецької компанії Karpowership Зейнеп Харезі заявила, що компанія веде переговори з одеською владою та державною «Укренерго» з приводу розміщення біля Одеси трьох плавучих електростанцій потужністю 300 МВт.


Німецька Siemens Energy у листопаді цього року також звернулася до уряду зі своєю пропозицією, свідчить презентація компанії, яка є у розпорядженні Forbes. Siemens пропонує розміщення своїх електростанцій акваторії біля Одеси, Миколаєва, Ізмаїла. Піднятися вище річкою Дніпро не вийде: заважають російські військові та мости.


Siemens пропонує Україні електростанції потужністю 150–300 МВт. Опад барж - від 5 м.

У прес-службі «Укренерго» Forbes повідомили, що держкомпанія не веде жодних переговорів щодо плавучих електростанцій.


Прес-служба Міністерства енергетики відмовилася від коментарів на цю тему.


« Переговори справді були , – каже на умовах анонімності чиновник із уряду. – Але поки це вилами по воді писано, більше схоже на просування комерційних інтересів, тож ми обережні ».


Українське узбережжя заміновано, а в морі – Чорноморський флот РФ, який суттєво ускладнює реалізацію цієї ідеї, пояснює неквапливість уряду Олександр Харченко, директор Центру досліджень енергетики. Не менша проблема – Україна не має необхідної інфраструктури, щоб швидко підключити до мережі плавучі електростанції, додає він. «Доведеться будувати з нуля», – каже Харченко.


Крім того, це навряд чи вирішить проблему з дефіцитом електроенергії у країні.


" Передати кудись великий обсяг електроенергії все одно не зможемо, оскільки через ракетні обстріли ми обмежені найближчими двома-трьома підстанціями ", - зазначає він.

Поділитися:
Telegram
Viber
  • Читайте також: