Дівчинці, яка народилася без частини черепа, врятували життя за допомогою 3D-друку

Текст
меньший

Дитині з Жешува в Польщі зробили інноваційну операцію із закриття щілини в черепі. Дівчинка народилася з п'ятою частиною черепа і ззаду мозок був оголений. Хірурги врятували маленьке життя за допомогою роздрукованих на 3D-принтері моделей для візуалізації, пише Daily Mail.

Деформацію не помітили під час сканування під час вагітності, тільки після народження. Відкриті тканини мозку були сприйнятливими до інфекцій, а це не більше ніж смерть. Тому операція була терміновою. Лікарі мали тільки чотири дні.

І з використанням шкіри і м'яких тканин з інших частин тіла дівчинки під час надзвичайно делікатної двогодинної процедури життя новонародженої було врятовано.

Але операція тільки тимчасово позбавила дефекту, вона запобігла проникненню інфекції шляхом закриття відкритої частини голови. У майбутньому дитині будуть потрібними додаткові хірургічні втручання задля відновлення кістки, якої немає, для них теж використають технологію 3D-друку. А зараз медики чекають, яким буде подальший розвиток черепа, адже череп ростиме.

Дівчинка народилася в лікарні у Жешуві у лютому. Потім її перевели до спеціалізованої дитячої лікарні в Кракові. Місцеві експерти зробили комп'ютерну і магнітно-резонансну томографію, щоб створити точну віртуальну модель її черепа. Вони завантажили дані на комп'ютер і відправили технічним фахівцям Sygnis у столицю Польщі, Варшаву, для 3D-друку з використанням нейлону і смол. Друк тривав 26 годин. Два черепи були виготовлені одночасно для відправки хірургам до Дитячої університетської лікарні.

Поки лікарі використовували черепи, щоб імітувати складну процедуру, а також визначити потенційні проблеми, з якими їм доведеться зіткнутися під час операції, дитина була ізольованою в інкубаторі, щоб запобігти інфікуванню її мозку. Дівчинку годували материнським молоком через трубочку.

Поділитися:
Telegram
Viber
  • Читайте також: