Історія Героя України Руслана Попова з Очакова

Текст
меньший

У рубриці "Наші герої" радник голови МВС Антон Геращенко розмістив у своєму телеграм каналі історію захисника з Миколаївської області Руслана Попова.


Народився Руслан у 1977 році в Очакові. Після закінчення київського військового училища став розвідником спецпризначення. Пізніше подався служити в місії ООН у Ліберії, Західній Африці.


Коли у 2014 році почалася війна на Донбасі, він уже був на пенсії за вислугою років. Однак не зміг залишатися осторонь і пішов захищати Україну.


Так само сталося і після повномасштабного вторгнення, яке застало його у Маріуполі. Щойно Руслану вдалося вийти з оточення, він повернувся до міста, але у складі евакуаційних рейсів, допомагаючи вивозити поранених із "Азовсталі".


"У розмові зі своїми побратимами він говорив: "Ми зібралися за одним принципом: "Батьківщина. Треба. Захищати". Таким він і був - вірним другом, відважним до останнього подиху", - розповіли про Руслана в ГУР.


Захисник загинув 7 травня на півдні України під час спецоперації ГУР. Він ціною свого життя прикрив відступ групи. За цей подвиг Руслан Попов нагороджений орденом "Золота зірка" та удостоєний звання Герой України.

Поділитися:
Telegram
Viber
  • Читайте також: