«У мене 45 полів, і на кожному з них я знайшла ракету», — миколаївська фермерка

Текст
меньший

Щільність російських обстрілів по полях на Миколаївщині досягала такого рівня, що великі фермери втрачали значну частину свого врожаю.


Про ситуацію у регіоні журналістам Time розповіла власниця аграрного бізнесу Надія Іванова.


Жінка розповідає: росіяни настільки регулярно бомбардували аграрну інфраструктуру у регіоні, що на всіх її полях є залишки боєприпасів від РСЗВ окупантів.

— У мене 45 полів, великих і малих, і на кожному з них я знайшла російську ракету, — згадує вона.

Надія додає, що під час обстрілів ніхто не постраждав, але було знищено фермерського обладнання на десятки тисяч доларів. Одна з ракет рознесла частину сортувальника зерна.


Також були понівечено декілька тракторів, які зберігалися у ангарі.


— Я щойно взяла кредит, щоб заплатити за них, — визнає фермерка.


В результаті атаки гофрований металевий дах будівлі був настільки зруйнований, що зараз промені світла пробиваються наскрізь.


— Ласкаво просимо до мого зоряного нічного неба, — сказала вона журналістам.


За її словами, зібраний врожай за нормальною ціною вона продати не може, оскільки Миколаївський порт так і не запрацював. Залишається реалізовувати зернові невеликими партіями.


— Стикаючись із насильством на порозі, а також зі знищеним обладнанням, не дивно, що багато українських фермерів цього року навіть не змогли повністю зібрати врожай. Навіть якщо їм це вдається, вони не можуть вивезти свій товар, — підсумували у Time.

Поділитися:
Telegram
Viber
  • Читайте також: