Партнерство заради громади: у місті реалізують проєкт із відновлення магістральної мережі теплопостачання

Текст
меньший
14 серпня в Миколаєві стартувала реалізація міжнародного проєкту відновлення магістральної тепломережі «Миколаївської ТЕЦ», що обслуговує 40 % містян.

Це результат успішного співробітництва міської влади, держави, неурядових організацій та іноземних партнерів — Норвегії та Данії.

За словами першого заступника міського голови Віталія Лукова, усі сторони поєднали зусилля заради однієї мети — стабільного опалювального сезону для тисяч миколаївців.

«Сподіваюся, завдяки цій та іншим ініціативам ми, нарешті, приведемо до ладу систему теплопостачання та забезпечимо безперебійне опалення в оселях містян. Незважаючи на те, що ТЕЦ у державній власності, міський голова Олександр Сєнкевич постійно опікується цим питанням. Адже кінцевий результат працює на кожного миколаївця».

За проєктом на перехресті вулиць Садової та Пограничної замінять ділянку трубопроводу завдовжки 130 метрів. Це одна з найбільш проблемних точок, що роками завдає клопоту як комунальникам, так і мешканцям нашого міста.

Для заміни тепломагістралі провели прозорі загальнонаціональні тендери з закупівлі 17 видів матеріалів і 35 видів робіт, що включають асфальтування і фінальний благоустрій, — повідомили на Миколаївській ТЕЦ. Будівельні роботи виконають упродовж серпня-вересня 2023 року.

«Підготовка тривала понад три місяці, — розповів т.в.о. генерального директора підприємства Дмитро Мирошниченко. — Було багато перемовин, потім міжнародні перевірки та консультації, розробка документації. Нам допомагала міська влада, громадська організація “Південна стратегія розвитку”. Вартість проєкту склала 9 млн грн. Фінансову підтримку забезпечили партнери з Данії та Норвегії».DanChurchAid Kirkens Nødhjelp Південна стратегія розвитку

Ще одна важлива деталь. Проєкт стане пілотним у плані дотримання стандартів контролю якості ремонтних робіт. Як підкреслив Віталій Луков, місто здобуде практичний досвід та чіткі, максимально наближені до європейських критерії щодо того, як має відбуватися перевірка якості ремонту.

Міська влада разом із підприємством і далі працюють над залученням іноземних інвесторів. Так, у планах — реалізація масштабного проєкту з Міжнародною організацією міграції щодо заміни насосного обладнання на ТЕЦ та ремонту ділянок трубопроводу.

Поділитися:
Telegram
Viber
  • Читайте також: