Через нездатність просуватися суходолом на півдні, ворог б'є ракетами по Миколаєву, — Гуменюк

Текст
меньший

Ситуація на півдні України досить напружена, але контролюється силами оборони. Загарбники не здатні просуватися суходолом, через це завдають ракетні удари по тиловим містам: Миколаєву, Нікополю, Марганцю.


Про це розповіла начальник об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталя Гуменюк під час брифінгу.

— Окупанти не здатні просуватися суходолом на півдні держави, навіть не намагаються висувати таких спроб, останню добу зокрема. Але практикують авіаційні удари, реактивну артилерію, якою обстрілюють тилові населені пункти, зокрема Миколаїв, Нікополь, Марганець, — поінформувала Наталя Гуменюк.


За її словами, ЗСУ продовжує утримувати вогневий контроль над усіма транспортними та логістичними артеріями півдня. Залежність від цих транспортних сполучень у росіян дуже велика, бо вони не мають можливості привозити боєприпаси. Завдані силами оборони удари по мостах не дають можливості ворогу використовувати останні для перевезення важкої техніки.


Наталя Гуменюк додала, що після ударів ЗСУ по мостах через Дніпро командний склад рф дуже швидко переміщується на лівий берег.


— Зафіксовані факти, що після завдання нами уражень, зокрема по командно-спостережних, по командних та передових пунктах окупаційних військ, дуже швидко їхній командний склад переміщується у напрямку «за міст», як у них це зараз називається. Тобто переміщуються на лівий берег, щоб не опинитись обмеженими у способах переміщення на більш безпечну територію, — сказала речниця.

Поділитися:
Telegram
Viber
  • Читайте також: