Канадський волонтер після того, як пережив ракетний обстріл на Миколаївщині, заявив, що закохався в Україну

Текст
меньший

Влітку Мак Хьюз із канадського міста Калгері допомогав українським військовим на півдні України, зібравши гроші на декілька дронів та акумулятор для танка, який потім брав участь у наступальних діях.


Про це пишуть регіональні ЗМІ.

Як каже волонтер, він пройшов бойове хрещення, коли пережив ракетний обстріл у Миколаєві.

— Це показало мені, чого очікувати, — визнав громадянин Канади.

За останні тижні він побачив, що характер війни поступово змінюється на користь українців, а контратаки ЗСУ змушують російські формування хититися і бігти, полишаючи укріплені позиції.

— Насправді можна сказати, що там вищий моральний дух — українці відтіснили росіян назад до їх власного кордону, і вони раді цьому, — сказав Мак Хьюз.

Більше всього волонтеру сподобалося забезпечувати українську армію за пожертви канадців через групу Helping Ukraine Grassroots Support (HUGS). Зокрема, близько 5 тисяч доларів були витрачені на два дрони і батарею живлення для бойового танка, який, можливо, використовувався при звільненні території України.


— Тепер цей танк на полі бою. Хто знає, що зробив цей танк? Я закохався в країну; Я хочу переїхати сюди, — підкреслив іноземець, додавши, що заради України він готовий витримати холод і надавати допомогу стільки, скільки це буде потрібно.

Поділитися:
Telegram
Viber
  • Читайте також: