У Миколаєві поліція оштрафувала директора «ЕЛУ-Автодоріг» за яму на проїжджій частині

Текст
меньший

Директор КП «ЕЛУ-Автодоріг», яке утримує дороги в Миколаєві, спробував оскаржити в суді штраф, який наклали на нього співробітники патрульної поліції за яму на проїжджій частині.


Про це йдеться у відповідному рішенні Ленінського суду, ухваленому 3 листопада.


Згідно з матеріалами справи, на керівника КП було накладено штраф за яму на дорозі.


«01.02.2021 інспектором відділу безпеки дорожнього руху Управління патрульної поліції у Миколаївській області старшим лейтенантом поліції Сидоровим І.Ю. та старшим лейтенантом поліції Черненко В.В. було проведено обстеження ділянок вулично-колійної мережі у Центральному районі м. Миколаєва. У ході зазначених обстежень були виявлені недоліки на дорожньому полотні: яма на проїжджій частині шириною 1,1 м, довжиною 1,4 м, глибиною 0,2 м. Вказані недоліки неодноразово спричиняли ДТП. Про ці небезпечні ділянки доріг учасників дорожнього руху не було поінформовано, не було встановлено тимчасових дорожніх знаків або інших засобів регулювання дорожнього руху. Зазначені вище недоліки у утриманні доріг є прямими порушеннями норм та стандартів,


Проте керівник КП наполягав, що на посаді директора «ЕЛУ-Автодоріг» старанно виконує свої обов'язки, а дорогу відремонтувати не було можливості через погодні умови. Крім того, за ремонт відповідає власник доріг — міськрада та виконком. А відповідальним та замовником робіт є департамент ЖКГ.


Але суд визнав ці аргументи непереконливими, оскільки КП «ЕЛУ-Автодоріг» засноване міською радою саме для виконання обов'язків щодо утримання доріг — це прописано у статуті підприємства.


У результаті суддя Кокорєв відмовив позивачу, залишивши ухвалу про штраф у силі. Тепер директор КП має «заплатити за яму» штраф у сумі 1020 гривень. Звичайно, якщо не подасть апеляцію.

Поділитися:
Telegram
Viber
  • Читайте також: