Росіяни обстрілюють Миколаїв у помсту за наступ ЗСУ на Херсон

Текст
меньший

У Херсонській області українські війська наступають, але ворог чинить запеклий опір.


Українські війська наступають на Херсонщині, хоча це дуже не просто на відкритих степах, йдеться у ТСН .


Кількість ворожих сил на Херсонському напрямку зросла, тому що на фронті вже з'явилися мобілізовані російські. У південних степах вони втратили поселення, якого немає навіть на картах, і вже кілька тижнів обстрілюють. Що кілька секунд сюди падає ворожий снаряд.


Командир батальйону, який захищає позиції зовсім поруч, вимагає підтримки з повітря. Спочатку удар завдає штурмовика, трохи збоку, на менших швидкостях відпрацьовують гелікоптери. За кілька годин випалену посадку промацає така сама невелика група бійців, якщо ворога там уже немає, туди зайдуть наші війська. Це такий наступ, пояснює командир. Вірити заявам противника, що він масово відступає і відкрито наступ тут не збираються.


"І це може бути якась замануха, щоб ми повірили, що вони відходитимуть, кинули всі сили, а потім пройдемо якийсь кілометр, потрапимо і матимемо великі втрати", — каже він.


Тут ворога військові дещо заспокоїли, він же завдав удару по Миколаєву – дві ракети зруйнували 2 будинки. Ворожа ракета С-300 потрапила до квартири на 5 поверсі, заразом зруйнувала ще одну на четвертому. Інша ракета потрапила поряд дитячим майданчиком. Місцеві кажуть, тут ще стояв невеликий магазин, його просто рознесло на шматки. Дивом ніхто не загинув. Але в 10-поверхівці і сусідніх будинках — жодного віконного скла. Влада нарахувала майже 250 розбитих вікон.


Щоб убезпечити Миколаїв від обстрілів, російські війська треба вигнати далеко за Дніпро, кажуть військові. А краще за державний кордон, але у ворога достатньо зброї і він ще чіпляється за кожну посадку на нашій землі.

Поділитися:
Telegram
Viber
  • Читайте також: