Вони їздять у Миколаїв, щоб на власні очі побачити, як там живуть люди, - посланець Ватикану о праці журналістів

Текст
меньший

Апостольський нунцій в Україні, литовський архієписком Вісвалдас Кулбокас вважає важливою роботу журналістів, які висвітлюють реалії, з якими живуть південні області України, включно з Миколаївською областю.


Про свої емоції посол Ватикану розповів Vatican News.


Дипломат понтифіка заявив, що він радіє «дару нового дня у такій драматичній воєнній ситуації по всій Україні, а в цей час особливо в Миколаївській, Харківській, Запорізькій та Одеській областях».


— Важко жити без достатньої кількості їжі, роботи, дому, ночівлі в машині, тому що, незважаючи на таку кількість гуманітарних ініціатив і обсяги допомоги, неможливо задовольнити потреби всіх, тому що кількість людей велика. Тож виникає проблема життя у важких умовах і почуття самотності. Тому Святіший Отець при кожній нагоді повторює, щоб світ, принаймні в молитві, принаймні в серці, не забув стільки родин, які переживають такі важкі часи. І це стосується не лише України, а й інших країн. Багато журналістів також кажуть мені, що людям зі сторони важко зрозуміти драматизм ситуації. І тому я хочу висловити подяку численним журналістам, які їздять у дуже ризиковані місця, такі як Миколаїв, Одеса, Запоріжжя, щоб на власні очі побачити, як там живуть люди, — виказав він позицію Святого престолу.


Нунцій додав, що Папа Римский усе ще сподівається на дипломатичний контакт, який зупинить війну.


— Іноді, коли ми не можемо, як зараз, наприклад, знайти негайні способи зупинити війну, ми зосереджуємося на гуманітарних аспектах, щоб відкрити шлях для контактів. Важливо зробити все, що в людських силах, щоб створити атмосферу якщо не діалогу, то принаймні контакту. Тому я вважаю, що це найважливіше послання Святішого Отця, — наголосив Вісвалдас Кулбокас.

Поділитися:
Telegram
Viber
  • Читайте також: