Данія передала Миколаївщині 11 тонн обладнання для водопостачання та опалення

Текст
меньший

Данія на прохання влади Миколаївської області передала близько 11 тонн обладнання для налагодження водопостачання та опалення за умов, коли російські удари частково зруйнували енергосистему.


Про це йдеться у прес-релізі Данського енергетичного агентства.


Данське енергетичне агентство спільно з посольством Данії у Києві та галузевими асоціаціями DBDH, Danske Vandværker та DANVA координувало збір обладнання, яке допоможе відновити систему енергопостачання у Миколаєві та області.


11 тонн обладнання було надано датськими постачальниками Grundfos, Broen, Hydro-X та низкою водопостачальних компаній. За допомогою Данської служби з надзвичайних ситуацій обладнання було відправлено з Данії та вже прибуло до України.


Вантаж складається з таких компонентів, як насоси, клапани та електроди, призначені для заміни пошкоджених компонентів системи централізованого тепло- та водопостачання Миколаєва.


"Ми повинні стояти пліч-о-пліч з цивільним населенням України, яке стало мішенню грубих путінських атак. Тому я вдячний тим данським компаніям і комунальним підприємствам, які віддали своє обладнання в стислий термін, і таким чином сприяли збереженню людських життів в Україні", – прокоментував міністр клімату, енергетики та комунального господарства Данії Ларс Огор.


Як нагадує відомство, у рамках заходів післявоєнного відновлення України Данія взяла на себе відповідальність за відновлення Миколаєва.


Міністерство закордонних справ країни раніше виділило 119,5 мільйона датських крон (16 мільйонів євро) на підготовку до зими у Миколаєві та Кременчуці, зосередившись на ремонті будівель та аварійному ремонті систем водопостачання та централізованого теплопостачання.


Після цього у грудні 2022 року було схвалено пакет допомоги для України у розмірі 265,6 мільйона євро, з яких 75 мільйонів євро направлено на гуманітарну підтримку, а 190,6 мільйона євро – на вирішення критично важливих для України пріоритетів в енергетичному секторі.

Поділитися:
Telegram
Viber
  • Читайте також: