У Миколаєва є шанс стати кандидатом на звання «Культурна столиця Європи -2030», - міністр

Текст
меньший

Міністр культури України Олександр Ткаченко відвідав Миколаїв і поділився своїми враженнями: після побаченого, на його думку, місто має шанс стати учасником конкурсу на звання «Культурна столиця Європи -2030».


Про це Ткаченко написав на своїй сторінці у «Фейсбуку».


«Спочатку здавалося, що у Миколаєві майже нікого немає. Але потім, коли заходиш у будинки, більшість з яких надійно укріплена мішками та їжаками, бачиш життя.


У Миколаївському академічному мистецькому драматичному театрі репетиції на новій сцені в укритті.


На великій сцені, у хореографічній залі, у гримерках Миколаївського національного академічного українського театру драми та музичної комедії – життя, репетиції, наради.

У бібліотеках читачів немає, але зберігачі книжок – на місці, бережуть свій скарб.

Миколаївський обласний краєзнавчий музей без експозиції. Натомість чудово спрацював із евакуацією цінностей.


Я щиро вражений тим, як керівництво Миколаївської області ставиться до культури. Усі заклади, які ми сьогодні відвідали, перебувають у хорошому стані, а колективи продовжують працювати, незважаючи на війну. Віталій Кім – голова Миколаївської ОДА та його команда чудово розуміють цінність культури як щита захисту нашої ідентичності. Тому ми розмовляли однією мовою.

Обговорили з Віталієм Кімом нові культурні проекти, які зроблять Миколаїв привабливішим для туристів.


Наступного року Україна матиме можливість подавати міста на конкурс "Культурна столиця Європи -2030". Після того, що я побачив, можу сказати, що Миколаєв має всі шанси взяти участь у такому змаганні», - написав Ткаченко.

Поділитися:
Telegram
Viber
  • Читайте також: