У Миколаївській області бізнесмени після початку війни віддали ЗСУ все, - Кім

Текст
меньший

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну бізнесмени Миколаївської області поводилися по-різному.


Про це голова обласної військової адміністрації Віталій Кім повідомив в інтерв'ю LIGA.net .


Журналіст спитав, чи допомагав місцевий бізнес у перші дні масштабного протистояння з Росією.


"Трудно відповісти однозначно. Частина бізнесу схопила все і втекла. Частина бізнесу все, що було, віддала до ЗСУ і залишилася. Частина бізнесу віддала навіть чуже. Було по-різному. Ті, хто точно допомагав, – виробники залізобетону та металевих конструкцій, які були залучені до облаштування блокпостів та зварювання їжаків", – відповів Кім.


За його словами, "деякі автосалони" теж "залишилися і працювали".


Голові обладміністрації також порушили питання, чи є смерть власника компанії "Нібулон" Олексія Вадатурського "прицільною атакою" на тих, хто допомагав Україні протистояти окупантам, зокрема "Нібулон" блокувала баржами Дніпро.


"Ні. Росіяни в принципі атакували весь бізнес. Вони знищили – не працюють – 12 найбільших підприємств області в аграрному секторі. Це перше. Друге – Вадатурський не спочатку, а трохи згодом блокував баржами вхід і йшов назустріч", – пояснив Кім.


Він також навів приклад із суднобудівним заводом "Океан".


"Керівник заводу "Океан" – обласний депутат від (забороненої в Україні партії) ОПЗЖ. І він з першого дня допомагає. Ходить і каже: "Ну, я розумію, що в мене така партія, але я не винен". проблеми, але він мовчки продовжує працювати на захист області", – наголосив Кім.


За його даними, у Миколаївській області внаслідок російської агресії пошкоджено або знищено понад 13,5 тис. об'єктів.


"Деякі прилітало по кілька разів. Поки не можемо підрахувати їх збитки. У нас є статистика в цілому, там кримінальні провадження реєструються", - сказав глава ОВА.


Кім зазначив, що за час повномасштабної війни податкові надходження та надходження від бізнесу у Миколаївській області "значно зменшилися".


"Що стосується виробництва – у п'ять разів у Миколаєві. Про це можна судити щодо споживання електроенергії юридичними особами", – пояснив він.

Поділитися:
Telegram
Viber
  • Читайте також: