У департаменті ЖКГ пояснили, навіщо спиляли блакитні ялинки біля Миколаївської мерії

Текст
меньший

У департаменті житлово-комунального господарства стверджують, що блакитні ялинки біля будівлі Миколаївської мерії були спиляні через досягнення ними вікової межі, а також через невідповідність відстані між будівлею і деревами діючим нормам будівництва.


Про це йдеться у коментарі, опублікованому на сторінці департаменту в соціальній мережі Facebook.


«У листопаді 2022 року міська рада звернулася до департаменту житлово-комунального господарства з проханням надати висновок про стан дерев поблизу будівлі. Причина заяви – падіння двох дерев під час негоди.


Управління екології оперативно зібрало комісію та провело експертизу, в результаті якої з'ясувалося, що коріння дерев роками руйнувало фундамент міської ради та досягло вікової межі.


Крім цього, згідно з державними будівельними нормами, дерева мають висаджуватися на відстані щонайменше 5 м від будівлі. Відстань між ялинками та міською радою нині менше 3 м, що вже є порушенням. Більше того, з кожним роком дерева все більше нахилялися, і їх доводилося прив'язувати тросами.


Тому ще раз наголошуємо: спилювання дерев — законне та планове. Департамент виконує свою роботу та працює на благо міста», - йдеться у повідомленні.


Департамент ЖКГ також опублікував відео, на якому заступник начальника управління екології Тетяна Скибицька дає з цього приводу розгорнутий коментар.


- Ми створили комісію, виходом на місце провели обстеження і дійшли висновку, що ялинки, по-перше, досягли вікової межі, по-друге, сягають своїм корінням під будівлю, чим руйнують її. А якщо подивитися на ці ялинки зараз, то вони втратили ще й декоративні якості, - сказала чиновниця.

Поділитися:
Telegram
Viber
  • Читайте також: