Заарештовано майно Миколаївського глиноземного заводу

Текст
меньший

За клопотанням Офісу Генерального прокурора заарештовано 32 млн грн найбільшого в Україні виробника металургійного глинозему та гідроксиду алюмінію. Кошти були на депозитному рахунку Держмитслужби.


Про це повідомляє офіс Генпрокурора.


«За даними слідства, 2000 року це українське підприємство було приватизоване холдингом, який належить російському олігарху. Наразі він перебуває під санкціями США та ЄС. Підставою для їх застосування стало відмивання грошей на користь президента держави-агресора.


Російський холдинг є одним із найбільших у світі виробників алюмінію. Група компаній, що входять до нього, продовжує забезпечувати потреби оборонно-промислового комплексу РФ, поставляючи власну продукцію для виробництва військових ракетних комплексів та іншої зброї», - сказано в повідомленні.


Уточнюється, що за клопотанням прокурорів раніше було заарештовано майно цього суб'єкта господарювання – 12 земельних ділянок, комплекс морського порту, квартири, адмінбудівлі, виробничі цехи, 46 транспортних засобів, 240 одиниць спеціальної техніки.


На сьогодні загальна вартість заарештованих активів перевищує 1 млрд. грн.


Йдеться про майно Миколаївського глиноземного заводу, а російський олігарх, який згадується Олег Дерипаска.

Поділитися:
Telegram
Viber
  • Читайте також: