У Миколаєві голова району Береза назвав голубі ялини кремлівськими, тим самим пояснив їх знищення у мерії

Текст
меньший

Голова адміністрації Центрального району Миколаєва та за сумісництвом депутат від партії «Пропозиція» Олександр Береза захистив ідею зносу блакитних ялинок під Миколаївською міською радою, пояснюючи, що цей вид дерев віддає«радянщиною».


Свою думку чиновник розписав у соцмережах.


«Про голубі єлі та кремлівські сосни.


Суто сталінсько-совєтський стиль — московські єлі біля райкомів, горкомів та обкомів. Нагадування про присутність кремля скрізь.


Довгий час у нашій країні точилися дискусії про долю пам’ятників вождеві світового пролетаріату. Деяким експертам пам’ятники ілліча вбачалися конче необхідним спадком для історії незалежної України.


У Миколаєві ілліча на Соборній площі валили гучно із тяганням за петельки і майже з бійками. Потім були спроби руської весни, анексія Криму та війна на Донбасі.


Сьогодні росія за наше небажання жити в руському мирі руйнує наші міста і вбиває українців.


За окремішність українців у ментальному, культурному та історичному плані від росії свої життя віддають наші воїни», - написав він.


У зв'язку з вищесказаним Олександр Береза запропонував нестандартне вирішення питання.


«Замість моськовських/голубих єлів потрібно висадити на території міста у десять разів більше дерев червоної калини!», – додав він.


У коментарях депутат Миколаївської обласної ради Алла Ряжських не схвалила такої ініціативи.


«Боже.., що Ви пишете…, може ЄЛІ щось не те.. може, оселедець такі ускладнення дає… Знаєте, я дуже довго можу намагатися знайти якесь пояснення для думки, яка відрізняється від моєї. Ну, це фініш просто...», – написала вона.

Хоча, треба відзначити, що підтримав таку думку Берези, лише радник мера, депутат облради Михайло Талпа.

Поділитися:
Telegram
Viber
  • Читайте також: