Парламент росії проголосував за анексію двох районів Миколаївської області

Текст
меньший

Обидві палати парламенту РФ ратифікували «договори» про «приєднання Херсонської області до Росії». При цьому до Херсонської області окупанти включили і два райони Миколаївської.


Про це заявив депутат Держдуми РФ Павло Крашенінніков у коментарі російському федеральному каналу «Звезда», який курирує Міноборони країни.


— Щодо Херсона, то ми знаємо, що найвища посадова особа Херсонської області (глава окупаційної адміністрації, колаборант Володимир Сальдо, — прим.) визначила два райони Миколаївської області, які також входять до складу Херсонської області. Там проходив референдум, - заявив він.


При цьому які саме райони росіяни формально вирішили анексувати, не вказано. У тексті договору, підписаного президентом РФ Володимиром Путіним та ватажками окупаційної влади, не зазначено адміністративних кордонів.


Може йтися про Баштанський район, частину якого окуповано, зокрема місто Снігурівка та село Олександрівка. Про їхнє «приєднання» до Херсонщини та проведення референдумів там раніше заявляв заступник голови окупаційної адміністрації Херсонської області Кирило Стремоусов.



Поділитися:
Telegram
Viber
  • Читайте також: