Зеленський особисто відповів на петицію про нову систему ППО для Миколаєва

Текст
меньший

Президент України Володимир Зеленський розглянув петицію про нову систему протиповітряної оборони для Миколаєва, яка набрала 25 тисяч голосів громадян.


Про це повідомляється на сайті голови держави.


Володимир Зеленський пояснив, що чудово розуміє, що прифронтові міста, в тому числі і Миколаїв, найбільше страждають від «російського ракетного тероризму», зазначивши, що наше місто «мужньо протистоїть російським окупантам».


«Цілком очевидно, що російські загарбники через нездатність перемогти українські війська на полі бою відкрито, цинічно, повністю ігноруючи норми та принципи міжнародного гуманітарного права, завдають ракетних ударів по житлових районах українських міст та селищ, убивають мирне населення та знищують об'єкти цивільної інфраструктури по всій території нашої держави.


На жаль, найбільше від таких нелюдських, злочинних дій російського агресора страждають прифронтові населені пункти, в тому числі місто Миколаїв, яке мужньо протистоїть російським окупантам», - написав президент.


Щодо систем ППО в Миколаєві, то, за словами глави держави, вони – такі самі, як і в інших регіонах України.


«Зазначу, що протиповітряна оборона міста Миколаєва здійснюється у загальній системі протиповітряної оборони України, а Збройні Сили України в умовах ведення активних бойових дій на значній території держави виконують завдання із застосуванням усіх наявних сил та засобів для її захисту від ударів з повітря.


Подальше нарощування ефективності системи протиповітряної оборони нашої держави та необхідних можливостей Збройних Сил України для надійного закриття українського неба є одним із найактуальніших завдань сектору безпеки та оборони та одним із моїх найважливіших пріоритетів.


Керівництвом держави, складових сил оборони, оборонно-промислового комплексу, реалізується низка дипломатичних, організаційних та технічних заходів, спрямованих на посилення системи протиповітряної оборони України та забезпечення прикриття ударів супротивника з повітря як угруповань Збройних Сил України, так і адміністративно-політичних центрів та цивільної інфраструктури по всій території нашої держави», - запевнив він.


Крім того, Зеленський наголосив, що питання закриття неба над Україною — головний наратив у його переговорах із закордонними партнерами.


«Важливо зазначити, що питання закриття українського неба та отримання матеріально-технічної допомоги, сучасних комплексів протиповітряної оборони є ключовим наративом проведення всіх моїх переговорів та зустрічей з нашими західними партнерами, за результатами яких ми плануємо найближчим часом отримати позитивні результати.


Впевнений, що сучасні засоби протиповітряної оборони, що мають надійти до Збройних сил України від міжнародних партнерів, допоможуть нам захистити громадян України, зокрема жителів міста Миколаєва, від російського ракетного терору.


Про результати розгляду порушеного питання автора електронної петиції буде проінформовано», - написав Зеленський.

Поділитися:
Telegram
Viber
  • Читайте також: