Сегодня Нуру и Логан отпразднуют День жирафа в Николаевском зоопарке

Текст
меньший
В понедельник, 21 июня, во всем мире отмечается День жирафов. Праздник был инициирован в 2014 году Фондом сохранения жирафов

В понедельник, 21 июня, во всем мире отмечается День жирафов. Праздник был инициирован в 2014 году Фондом сохранения жирафов.

Об этом сообщается на странице Николаевского зоопарка в социальной сети «Фейсбук».

Главная цель праздника – обратить внимание общественности на сохранение жирафов в мире.

«Сьогодні такі тварини, як жирафи піддаються великому ризику в своєму природному середовищі існування. За останні 15 років їх популяція скоротилася на 40%. Це пов'язано із збройними конфліктами, розширенням сільськогосподарських територій та діяльністю браконьєрів.

Миколаївський зоопарк вже другий рік поспіль долучається до цієї акції, оскільки в 2019 році в колекції нашого зоопарку з’явилися ці найвищі наземні тварини. Це двоє самців, які прибули із Чехії: Нуру та Логан, представники рідкісного виду - жираф Ротшильда (Giraffa camelopardalis rothschildi).

У дикій природі їх залишилося менше 700 особин, це найрідкісніший підвид жирафів, занесений до Міжнародної Червоної книги, як стрімко вимираючий підвид.

Жирафам нашого зоопарку приділяється особливий догляд. Щоб тварини не сумували, для них розроблені графіки годівлі із застосуванням кормового збагачення середовища існування: спеціальні годівниці для сипучих кормів, забезпечення необхідною кількістю підвішеного в різних місцях гілкового корму (гілки ясена, липи, клена, акації та різних фруктових дерев). Окрім того, до жирафів застосовують різні елементи тренінгу з метою керування поведінкою та переміщенням тварин для проведення ветеринарних оглядів та різних маніпуляцій. У зоопарку співробітники організували спеціальні спальні місця із м'якою підстилкою (солома, тирса), яку жирафи використовують із задоволенням.

Побачити Нуру та Логана можна на території комплексу вольєрів «Українське Сафарі», - рассказали в нашем зоопарке и поделились снимками животных.

Поділитися:
Telegram
Viber
  • Читайте також: