Водойми на Миколаївщині можуть бути небезпечними - ДСНС

Текст
меньший
МНСники попереджають про небезпечні предмети на дні річок і лиманів та закликають мешканців Миколаєва і області максимально обережно поводитись поблизу водойм.

Група піротехнічних робіт та підводного розмінування аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Миколаївській області провела роботи з обстеження та приведення в безпечний стан водойм Миколаєва.

Відпрацьовуючи одну із заявок, за допомогою сучасного спеціального обладнання, водолази обстежили дно та під час занурення оглянули ті зони, де око техніки виявило боєприпаси та їх залишки.

Під час роботи використовувались автономний гідрографічний апарат SONOBOT та підводний дрон FIFISH. Дана техніка має низку переваг та розширює коло можливостей водолазів. Під час пошукових операцій, об'єкти, а в даному випадку вибухонебезпечні предмети, можуть бути виявлені досить швидко, що суттєво скорочує час виконання робіт.

- Дані роботи ми проводимо вже декілька днів поспіль. Виявили на дні касетні боєприпаси, які надалі будуть знищені шляхом контрольованого підриву. Сьогодні ми виявили хвостову частину реактивної системи залпового вогню ворога, - розповів Володимир Козирєв.

Головне управління ДСНС України у Миколаївській області наголошує. Течія може прибити до берега вибухонебезпечний предмет, може ховати небезпечний предмет під своєю гладдю і побачити його буде неможливо.

Враховуючи ці ризики, людина, якщо вирішить купатись у річці чи лимані, може спровокувати вибух або травмуватись, наступивши на його уламок.

Поділитися:
Telegram
Viber
  • Читайте також: