На Ізюмщині загинуло не менше як 855 осіб, зруйновано понад 1000 будівель

Текст
меньший

В Ізюмському районі Харківської області внаслідок російських обстрілів загинули, щонайменше, 855 осіб, зруйновано понад тисячу будівель. Про це повідомила прес-служба Харківської обласної військової адміністрації.

Зазначається, що дані не є остаточними, оскільки в районі тривають активні бойові дії, а частина території окупована.

За інформацією голови Ізюмської РВА Степана Масельського, наразі в Ізюмському районі під контролем України перебувають населені пункти Донецької селищної ради, Барвінківської міської ради та частина Балаклійської міської ради.

"Інша частина територій, на жаль, повністю окупована ворогом. По лінії фронту - по Сіверському Донцю йдуть великі бої, а також окупанти обстрілюють мирне населення. Тому ми зараз не можемо відновлювати пошкоджені об'єкти інфраструктури", - повідомив голова РВА.

Масельський зазначив, що ворог не погоджує коридори для евакуації населення, так само як і неможливо завезти гуманітарну допомогу.

"Державна служба з надзвичайних ситуацій та екстрена медична допомога продовжують працювати, в тому числі і на тимчасово окупованих територіях району. Рятувальники та бригади "швидкої" залишилися, щоб допомагати українським громадянам, які фактично стали заручниками окупантів. Медичні установи на окупованих територіях медичні послуги не надають, що є великою проблемою сьогодні”, - каже керівник РВА.

Масельський повідомив, що на окупованих територіях соціальні виплати надходять на банківські картки, а громадяни, які не мають банківських карток, можуть отримати виплати у відділеннях Укрпошти лише на підконтрольній території України.

Поділитися:
Telegram
Viber
  • Читайте також: