В ООН оголосили тендер на закупівлю насіння для підтримки українських фермерів, зокрема з Миколаївщини

Текст
меньший

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) оголосила тендер на закупівлю насіння для підтримки українських фермерів під час весняної посівної кампанії у 2023 році.


Про це повідомили в Міністерстві аграрної політики та продовольства.


Так, українські постачальники запрошуються до подання заявок на участь у тендері через Глобальний ринок ООН (UNGM).


У межах цього тендеру потенційним постачальникам пропонується подати пропозиції на повну або часткову кількість такого матеріалу для проведення весняної посівної кампанії:


насіння ярого ячменю (всього 6,66 тис. тонн);

насіння ярої пшениці (всього 9,78 тис. тонн);

насіння вівса (всього 1,8 тис. тонн);

насіння гороху (всього 1,76 тис. тонн).

Технічні характеристики насіння були розроблені на основі потреб місцевих фермерів та сортів насіння, які широко культивуються і найбільше відповідають агроекологічним зонам України.


Кінцевий термін подання заявки – 2 лютого 2023 року, о 00:59 (за київським часом).


24 січня 2023 року ФАО проведе онлайн-конференцію для потенційних постачальників, щоб представити детальну інформацію про вимоги для подачі заявок, а також відповість на запитання та ознайомить з інструкціями щодо реєстрації в системі ГРООН.


Зауважується, що закупівля насіння є ключовим компонентом програми реагування ФАО на 2023 рік, яка спрямована на забезпечення продовольчої безпеки та засобів до існування сільських громад у районах, де відновлено контроль уряду України та областях уздовж лінії фронту, а саме в Сумській, Чернігівській, Донецькій, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській, Херсонській та Одеській.

Поділитися:
Telegram
Viber
  • Читайте також: