У Миколаєві обрано запобіжний захід військовому, який намагався відкупитися за пияцтво на службі

Текст
меньший

У Миколаєві було обрано запобіжний захід старшому солдатові однієї з військових частин області, який, намагаючись приховати своє правопорушення, хотів дати хабар командиру.


Клопотання було розглянуте 9 серпня слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Дмитром Тишком, повідомили у прес-службі суду.


Згідно з матеріалами клопотання, на початку серпня 2022 року після проходження відповідного огляду було виявлено, що підозрюваний перебуває у стані алкогольного сп'яніння. Рівень алкоголю в крові становив 2,04 ‰, про що було складено акт. Військовослужбовцю повідомили про скоєння ним військового адміністративного правопорушення, передбаченого ч.3 ст.172-20 КУпАП «Розпивання алкогольних, слабоалкогольних напоїв», та необхідність у подальшому складанні відповідного протоколу.


Надалі, згідно з матеріалами клопотання, підозрюваний звернувся до командира взводу відповідного зонального відділу військової служби правопорядку (ВСП) та запропонував йому неправомірну вигоду у сумі 20 тис. гривень за не складання на нього протоколу про військове адміністративне правопорушення.


Представник ВСП звернувся з відповідною заявою до правоохоронних органів.


Наступного дня, після передачі неправомірної вигоди, підозрюваного було затримано у порядку ст.208 КПК України.


У судовому засіданні прокурор просив обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 208 тис гривень, враховуючи, що військовослужбовець підозрюється у скоєнні тяжкого злочину та наявності ризиків, передбачених пп 1-5 ч.1 ст.177 КПК України.


Підозрюваний вину визнав, проте зазначив, що мала місце провокація надання неправомірної вигоди.


За результатами розгляду слідчий суддя Дмитро Тишко ухвалив рішення про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді застави у сумі 90 тис гривень, і про те, щоб звільнити підозрюваного з-під варти в залі суду.


Заставу слід внести на відповідний рахунок протягом п'яти днів з моменту винесення ухвали.

Поділитися:
Telegram
Viber
  • Читайте також: