З початку війни у ​​Миколаєві подали заяв на реєстрацію шлюбу більше, ніж за минулий рік

Текст
меньший

Незважаючи на постійні обстріли та небезпеку для життя в Миколаєві, люди одружуються, розлучаються та будують особисте життя. 2021 року в Миколаєві подали 222 заяви на реєстрацію шлюбу, з початку війни заяв 270.


Про це кореспондентам Суспільного розповіла головна спеціаліст заводського відділу державної реєстрації у місті Миколаєві Тетяна Молчанова.


"У нас ще реєстрація шлюбу була за пілотним проектом. Він припускав, що людям потрібно було швидко зареєструвати шлюб, але не було підстав, вони платили відповідні кошти та реєстрували день у день", - розповіла Тетяна Молчанова.


На швидкий шлюб 2021 року подали 216 заяв. Цього року 27. Кількість розлучень також зменшилась.


"З лютого по вересень минулого року було подано 64 заяви про розірвання шлюбу, а цього року за той же період з 24 лютого по 22 вересня всього 31 заява, тобто вдвічі менше", - каже Тетяна Молчанова.


Але якщо одружитися можна швидко, то із розлученням процедура залишилася незмінною.


"Ну, на жаль чи на щастя, процедура зберігається: приходять подають заяву і за місяць мають право прийти та оформити розлучення", - каже Тетяна Молчанова.


Але це за умови, якщо немає спільних дітей та майна, яке треба ділити. В інших випадках питання вирішується через суд. Керівник Миколаївської обласної організації Спілки юристів України Дмитро Слободянюк вважає, що війна спричинила кризу у відносинах деяких сімей.


"Зазвичай це спільне рішення. Станом на сьогодні це завжди є для когось сюрпризом. Щоб розлучитися, потрібна взаємна згода. Суди найчастіше надають час на примирення, це терміни могли бути три місяці, шість місяців, бували ситуації коли це могло бути рік", – розповів Дмитро Слободянюк.


Якщо пара не має спільного майна, дітей можна просто звернутися із заявою. Тоді термін на "обміркувати" – місяць.

Поділитися:
Telegram
Viber
  • Читайте також: