У Первомайську чиновник вкрав гроші під час ремонту довкола свердловини

Текст
меньший

У Первомайску слідчі завершили розслідування за фактом розтрати бюджетних коштів сільським головою під час ремонту території свердловини.


Про це повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області.


У ході досудового розслідування слідчі встановили, що у 2019 та 2020 році між селищною радою та приватним підприємством було укладено договори щодо капітального ремонту зони Артезіанської свердловини.


Представник замовника – селищний голова підписав та видав офіційні документи. У них він завищив їх обсяги та вартість виконаних робіт.


Внаслідок протиправних державі було завдано збитків на загальну суму понад 125 тисяч гривень.


Наразі колишньому селищному голові повідомили про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 191 КК України "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене повторно" та ч. 1 ст. 366 КК України «Службове підроблення».


Слідчі закінчили розслідування та направили кримінальне провадження до Первомайської окружної прокуратури, яка направила обвинувальний акт до суду для розгляду по суті.


Відповідно до санкцій інкримінованих статей зловмиснику загрожує до восьми років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Поділитися:
Telegram
Viber
  • Читайте також: