Миколаївцям можновладці радять виїхати на зиму — може не бути води, тепла та світла

Текст
меньший

Миколаївцям представники влади радять знайти на зимовий період житло за межами міста.


Таку пораду надав заступник міського голови Миколаєва Віталій Луков в інтерв'ю телеканалу «Март». Це пов'язано з тим, що Миколаїв може залишитись без тепло-, водопостачання чи електроенергії.


«Як мінімум, миколаївцю необхідно мати другий варіант проживання. Ми повинні бути чесними та попереджати людей. Бо може бути відсутнє тепло. Без тепла в холодну пору року можна тиждень прожити в холодній квартирі, далі людина просто фізично не зможе цього робити. Може статися, що деякий час не буде електричної енергії. Може статися, що не буде певний час води. Якщо, не дай Бог, що – миколаївець має знати, де він зможе перезимувати. Кожен повинен мати варіант: у знайомих, друзів чи знати шляхи евакуації» , – сказав Луков.


Він також зазначив, що масове використання обігрівачів також може мати негативні наслідки та призвести до аварії електросистеми.


«Ми можемо «посадити» нашу електричну систему, якщо всі включать електрообігрівальні прилади. Це може спричинити іншу катастрофу, бо не витримають мережі. Повинні бути різні варіанти. Якщо це приватний сектор, то має бути піч або буржуйка, або інший пристрій, з яким можна обігріватися за рахунок твердого палива. Якщо це багатоквартирна забудова, то там набагато менше можливостей. Я не думаю, що ми дійдемо до того, що у вікна будуть виставлені труби і в кожній квартирі стоятимуть буржуйки. Такі приклади були в Грузії, коли йшла Абхазька війна», – зазначив віцемер.

Поділитися:
Telegram
Viber
  • Читайте також: