За допомогою мобілізованих РФ намагатиметься просуватися на Миколаїв, - нардеп

Текст
меньший

Мобілізаційний резерв Росія використовуватиме для виходів на адмінкордон у Донецькій області та просування на Миколаїв та Одесу.


Про це в інтерв'ю « НВ » сказав секретар Комітету парламенту з питань нацбезпеки, оборони та розвідки ВР Роман Костенко, котрий воює на півдні країни, коментуючи оголошену в Росії мобілізацію.


- Для нас це проблема виключно з військової точки зору: те, що противник укомплектує свої бойові частини і намагатиметься на якихось напрямках закріплюватись, а на якихось упевнених, що намагатимуться просуватися далі. На Донеччині намагатимуться вийти за допомогою цих мобресурсів на адмінкордон. І на півдні намагатимуться просуватися далі — на Миколаїв, Одесу.


Наше перше завдання, поки цей мобресурс ще повністю не дійшов до фронту, зробити максимально, як ми робимо на сході, активно працювати за іншими напрямками, забирати свої території; і готуватися до приходу мобрезервів.


Щодо їхньої якості. Багато хто вже дивився відео, якої якості йдуть мобілізовані. Ми розуміємо, що приймають усіх поспіль і, звичайно, це відрізнятиметься від кадрової російської армії. Ми стикалися в бою з російськими солдатами, там є гідний супротивник, особливо коли це навчені контрактники. І там є з ким воювати, є добрі солдати. Коли приходять мобілізовані — інша справа, інша мотивація. Це інший підхід до війни.


Тому думаю, що ці 300 тисяч, якщо вони їх і назбирають, будуть «гарматним м'ясом». Так, вони через деякий час (деякі з них – хто виживе) перетворяться на солдатів. Але ми зробимо все, щоби вони не встигли цього зробити, - сказав нардеп.

Поділитися:
Telegram
Viber
  • Читайте також: