Миколаївські протитанкісти «утилізували» штурмову групу росіян

Текст
меньший

На Донеччині протитанкісти 36 окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Бєлінського спільно з одним із сусідніх підрозділів зупинили спробу прориву ворога. Про це повідомляє прес-служба бригади.


Так, під час бойового чергування українські захисники помітили рух ворожої колони, яка намагалася підійти до наших позицій. Військові швидко зреагували та злагоджено відпрацювали росіянами.

- З боку Пісків було помічено ворожу колону танків і бойових машин піхоти, які рухалися в наш бік. До роботи одразу розпочали наші протитанкісти. Також у цю точку направили допомогу із резерву, – каже командир протитанкового дивізіону морської піхоти на псевдо Юрій.

В даний час на позиціях морпіхів чергували 4 розрахунки, крім того, на допомогу підійшли побратими з резерву. Спільними зусиллями українські військові змогли зірвати ворожий наступ та знищити 4 російські танки, з десяток БМП та живу силу штурмової групи.

- Вони спробували зайти у дві черги. Спочатку ми зупинили 2 танки та 6 бронемашин піхоти. Потім їм на допомогу підійшли ще два російські танки. На самому під'їзді ми їх спалили "Стугною", - продовжує офіцер, - Вже за кілька годин противник вкотре пішов у наступ другою групою з напрямку населеного пункту Досвідчене. На греблі поблизу Водяного ми їх зустріли "Джавелінами" та "Рапірою". В результаті вразили ще 4 БМП. Тому спроба пориву противника була зведена нанівець.

Того дня українські військові зупиняли супротивника за допомогою американських "Джавелінів", вітчизняної ПТРК "Стугна-П", екіпажів БПЛА та гармат МТ-12 "Рапіра". Усі розрахунки чудово відпрацювали за цілями.

- Ми помітили рух колони у наш бік. Відразу навелися на першу машину. То справді був ворожий танк. У цей час наші побратими-піхотинці взяли на приціл інший танк. Влучними пострілами ми змогли одразу підбити ці панцирники. Колона зупинилася, далі розпочався бій. У результаті спалили всі машини рашистів, – розповідає оператор "Стугна-П" Олександр.

Більше того, за кілька днів чотири російські БМП знову спробували підійти до наших позицій. Морпіхи швидко зреагували і влучним пострілом підбили одну з бронемашин, інші відступили.

Варто додати, що напередодні спроби прориву ворог намагався навести понтонну переправу у цьому районі. Це помітила розвідка морпіхів. Декілька розрахунків "Джавелінів" висунулися на задану точку та "підтопили" плани рашистів.

- Досі незрозуміло, чим вони керувалися коли пішли у наступ. Жодної логіки не бачу. Просто вишикували колону і пішли вперед. Це були ідеальні цілі протитанкістів. Таке враження, що вони хотіли утилізувати свою бронетехніку та піхоту, - зазначає оператор "Джавеліна", на ім'я Олександр.

- Також за день до цього провального наступу орки спробували розвернути понтонну переправу через річку. Наші розрахунки з "Джавелінів" знищили їхній трал і суттєво пошкодили сам понтон. Скоріш за все, вони планували пустити колону саме цим шляхом.

За словами морпіхів, вони неодноразово перехоплювали розмови супротивника у радіоефірі.

Поділитися:
Telegram
Viber
  • Читайте також: