У Благодатному добу йшов бій — якби село захопили, то росіяни відкрили шлях на Миколаїв

Текст
меньший

Російські окупанти днями намагалися прорвати оборону на Миколаївщині і навіть заявили про захоплення населеного пункту Благодатне.


Населений пункт Благодатне справді важливий – це пряма дорога для ворога на Миколаїв. З боку окупованої Снігурівки і така собі розвідка боєм, і це одна зі спроб прорватися до траси, йдеться в ТСН .


Російські пропагандисти одразу почали писати у своїх пабликах начебто Благодатне захоплене і під контролем окупантів, але після доби бою село вдалося втримати.


Бій був дуже потужний – обстріли з артилерії та стрілецької зброї. Від укриттів залишилися уламки, але село вдалося відбити та повернутися на попередні позиції із втратами по обидва боки.


«Це одна з їхніх спроб спробувати взяти Миколаїв саме через цей населений пункт. Почала працювати артилерія і вони спробували зайти в межі села і далі вже почалася стрілецька битва. Благодатне – це вихід на Снігурівка-Миколаїв і відповідно трасою могли б розвивати свій успіх, але не тільки могли б», – кажуть бійці.


Російські окупанти зазнали великих втрат, не встигли забрати одного зі своїх загиблих бійців і вивезти звідти тіло окупанта також проблематично. Тому військові вирішили, що мертвий ворог – уже не ворог і поховали вбитого окупанта прямо у Благодатному та зробили йому дерев'яний хрест. «По-людськи, одним словом. Ворог, хоч би яким він був, його треба все одно поважати, у якомусь сенсі закони війни та закони людяності», – кажуть військові.

Поділитися:
Telegram
Viber
  • Читайте також: