Фізична реабілітація, психологічна допомога та юридична консультація: як працює Миколаївський міський Центр підтримки ВПО та ветеранів АТО

Текст
меньший

Фізична реабілітація, психологічна допомога та юридична консультація. Такі послуги сьогодні можна отримати у Миколаївському міському Центрі підтримки внутрішньо переміщених осіб та ветеранів АТО.

Про це розповів директор закладу Віктор Мойсеєв, повідомляє пресслужба міської ради.

Як підкреслив керівник, у центрі працюють справжні фахівці, які люблять свою справу та розуміють її важливість. Заклад обладнаний за сучасними стандартами. Все це дозволяє надавати комплексну допомогу.

Там є простір здоров’я, що об’єднує спортзал, приміщення для арт-терапії, фізичної реабілітації, кабінет психолога. Окрім цього, в центрі працює сенсорна кімната, що розширює можливості для реабілітації. Є також приміщення для коворкінгу, де можуть збиратися громадські організації, які опікуються наданням допомоги захисникам та внутрішньо переміщеним особам, і вирішувати нагальні питання.

Як вимагає того час, заклад відповідає стандартам доступності.

Наразі Центр активно співпрацює з Товариством Червоного Хреста України. Таке партнерство сприяє наданню більш якісної допомоги.

Під час брифінгу Віктор Мойсеєв повідомив, що незабаром заклад буде перейменовано на міський Центр підтримки ветеранів війни. Він займатиметься виключно наданням допомоги нашим захисникам і захисницям, а також членам їхніх родин. Вимушеними переселенцями тепер опікуватиметься департамент праці та соціального захисту населення. У зв’язку з цим в Центрі підтримки ветеранів війни працюватимуть ще один психолог, фізичний реабілітолог та юрист.

Те, що роблять в Центрі, дійсно допомагає. У цьому зміг пересвідчитися один з наших героїв - Сергій.

Сергій є учасником війни за незалежність України. З початком повномасштабного вторгнення росії вступив до лав ЗСУ. Служив в одій з бригад ТрО. Цього року під час виконання бойового завдання отримав важкі поранення та втратив кінцівку.

Дізнався про те, що у Миколаєві є Центр підтримки ВПО та ветеранів АТО. Звернувся туди по допомогу. Наразі проходить реабілітацію.

Поділитися:
Telegram
Viber
  • Читайте також: