Яйця та овочі дешевшають, які ще продукти можуть знизитись в ціні - Олександр Гайду

Текст
меньший

З початку травня в Україні почали дешевшати яйця. Така тенденція може зберегтися до середини літа. Це пов'язано із збільшення пропозиції від домогосподарств через теплішу погоду, а також зменшенням попиту населення. Крім того, продовжують знижуватись ціни на буряк та цибулю.

Про це повідомив голова парламентського Комітету з питань аграрної та земельної політики Олександр Гайду.

- Молода картопля, капуста, морква та буряк - усе це наприкінці травня, початку червня може піти в ціні на спад, коли збільшиться пропозиція від вітчизняних виробників. Чи суттєво впадуть ціни на продукти - сказати важко, адже логістика значно здорожчала під час війни. Але є надія, що цього року буде більше фруктів, овочів та баштанних з деокупованих районів Херсонщини. А це може позначитись і на зменшенні ціни на ці продукти, - зазначив народний депутат.

Крім того, за словами нардепа - цього року відновлюється вирощування овочів на Одещині, в центральних та західних регіонах, що теж може вплинути на зниження цін на овочі та фрукти.

Також з початку року на 20% знизилась ціна на гречану крупу. Минулого року українські фермери збільшили посіви гречки. Її було вирощено навіть більше, ніж потрібно для внутрішнього споживання.

- Очікуємо, що ціна на гречку збережеться на тому рівні, що й зараз, адже і цього року аграрії збільшують вирощування та виробництво цієї культури, - підсумував Олександр Гайду.

Поділитися:
Telegram
Viber
  • Читайте також: