90 суден з «зернового коридору» заблоковані Росією біля турецьких берегів

Текст
меньший
«Зернова ініціатива»: росія заблокувала реєстрацію та проведення інспекцій вхідного флоту.

Російська федерація в черговий раз фактично зупинила «Зернову ініціативу», відмовившись реєструвати судна на вхід та проводити їх інспекції. Повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України. Такий підхід повністю суперечить умовам діючої Угоди.

- Деструктивна політика росії унеможливлює складання інспекційного плану відповідно до процедур СКЦ, які передбачають щоденне погодження всіма сторонами плану інспекцій як на вихід, так і на вхід. Станом на сьогодні, на інспекцію в територіальних водах Туреччини очікує 90 суден, з яких 62 – це судна, які йдуть під завантаження, йдеться у повідомленні.
Інспекції як вхідного, так і вихідного флоту призупинені. Експорт української агропродукції зерновим коридором у квітні не дотягнув і до 3 млн тонн.
- Україна категорично не приймає намагання росії зупинити реєстрацію та інспектування вхідного флоту, які мають відбуватися з огляду на працюючу Ініціативу. Очікуємо на позицію партнерів, ООН та Туреччини, - додали в міністерстві.

Поділитися:
Telegram
Viber
  • Читайте також: