Миколаївська науковиця отримала у Польщі Нагороду імені Івана Виговського

Текст
меньший

В Палаці Казимирів Варшавського університету відбулася урочиста церемонія вручення Нагороди імені Івана Виговського. Однією з лауреаток стала докторка історичних наук Чорноморського національного університету (ЧНУ) імені Петра Могили Ольга Морозова.


Про це повідомляє Суспільне.


Ольга Морозова є директоркою Українсько-Польського науково-дослідного інституту в ЧНУ. Написала понад 100 наукових статей на тему історії України, українсько-польських відносин. Статті друкувались в міжнародних наукових журналах України, Польщі, Чехії, Словаччини, Молдови, Румунії.


— Для мене це велика честь. Щиро вдячна, що мою багаторічну діяльність на користь європеїзації України та розвитку українсько-польських відносин так високо оцінили. Це свідчить про те, що ця робота є потрібною та важливою, — сказала Ольга Морозова під час отримання нагороди.


У Миколаєві Українсько-Польський науково-дослідний інститут організував наукові симпозіуми, круглі столи, конференції на тему європейської інтеграції України, українсько-польських відносин.


— Це сприяло пришвидшенню європеїзації як Миколаївщини, зокрема, так і всієї України загалом. У рамках цієї співпраці я розповідав студентам із Миколаєва про історію європейської інтеграції та шлях Польщі до ЄС, — розповів професор Університету імені Адама Міцкевича в Познані Марек Міколайчик.


Повномасштабна російська агресія не перервала співпрацю Ольги Морозової з польськими колегами.


— Після вимушеного переїзду з Миколаєва до Польщі Ольга Морозова є активною представницею польської наукової спільноти. Бере участь у багатьох європейських проєктах, — сказав Марек Міколайчик.


Нагороду імені Івана Виговського засновано у 2014 році Центром східноєвропейських студій Варшавського університету та польськими університетами — Варшавським, Ягеллонським, Вроцлавським, Університетом Адама Міцкевича в Познані й чотирма університетами, що розташовані вздовж східного кордону Польщі.

Поділитися:
Telegram
Viber
  • Читайте також: