Українські журналісти отримали Пулітцерівську премію у двох номінаціях - The Associated Press

Текст
меньший
Українські журналісти Євген Малолєтка, Мстислав Чернов та Василіса Степаненко отримали Пулітцерівську премію у двох номінаціях за висвітлення подій під час облоги Маріуполя.
Українські журналісти отримали Пулітцерівську премію у двох номінаціях - The Associated Press

У понеділок агентство Associated Press отримало дві Пулітцерівські премії за висвітлення війни в Україні, отримавши визнання за фотозйомку екстрених новин про російське вторгнення, а також престижну нагороду громадської служби за вражаючі — та ексклюзивні — повідомлення з обложеного портового міста Маріуполя .

Журналісти AP також стали фіналістами у двох пулітцерівських категоріях : за екстрені новинні фотографії політичної кризи в Шрі-Ланці та за художню фотографію впливу війни в Україні на людей похилого віку.

Нагородою за громадські заслуги судді Пулітцерівської премії відзначили AP, якаемайже три тижні єдине мало міжнародних журналістів у Маріуполі, за те, що вони зняли унікальні кадри пораненої вагітної жінки, яку терміново доставляють за медичною допомогою, і Росії, яка стріляє по цивільних цілях.

Команда AP у Маріуполі складалася з українських відеожурналіста Мстислава Чернова, фотографа Євгена Малолєтка та відеопродюсера Василіси Степаненко на місці в обложеному місті та репортера Лорі Хіннанта в Парижі.

Висвітлення AP Маріуполя, за словами заступника мера українського міста, привернуло увагу світу до руйнувань, які там відбуваються, і зрештою змусило росіян відкрити шлях евакуації, врятувавши тисячі життів мирних жителів.

- Вони розповіли світові про людські втрати цієї війни в її перші дні, — сказала виконавчий редактор AP Джулі Пейс. - Вони були противагою російській дезінформації та допомогли відкрити гуманітарний коридор із Маріуполя силою своєї роботи.

Команда AP, яка перемогла в номінації фотозйомки екстрених новин, включала Євгена Малолетку, який був частиною команди, що висвітлювала події в Маріупол, а також Берната Арманге, Еміліо Морнатті, Феліпе Дану, Нарімана Ель-Мофті, Родріго Абда та Вадима Гірду. Оператор AP Девід Ейк відзначив переможців у категорії екстрених новин за те, що вони просто залишилися в зоні бойових дій, щоб бути свідками.
- Ви не можете створити момент, який захопить світ, якщо вас немає поруч, а бути там часто буває брудно, важко і небезпечно, — сказав він.

Поділитися:
Telegram
Viber
  • Читайте також: