П’єсу «Баладина» відомого польського драматурга Юліуша Словацького вперше поставлять в Україні.

Текст
меньший
Прем’єра відбудеться 27 травня у Будинку Художника у Києві. Вистава є художньою паралеллю до української драми-феєрії “Лісова Пісня”.
П’єсу «Баладина» відомого польського драматурга Юліуша Словацького вперше поставлять в Україні.

П’єса поставлена відомим українським режисером Олегом Примогеновим спільно з акторським колективом театру «Golden Taurus Misterium».

Про це повідомляє видання Na chasi.

Глядачі потраплять на виставу-казку, яка поступово перетворюється на трагедію. Драма спонукає задуматися, на що здатна людина на шляху до здобуття влади та багатства.

«Лісова пісня», яка нещодавно екранізована в Україні та зірвала шалені касові збори, має споріднені мотиви з п’єсою «Баладина». Зокрема, подібним є те, що у драмах змальовано світ міфічних героїв, які співіснують з людьми у звичайному вимірі. Вигадані істоти, що закохуються у людську вроду, — спільний образ для слов’янських міфологій.

Крім того, двоє авторів звертаються до фольклору та побутових звичаїв Полісся. Хоч події у «Баладині» відбуваються в центрі Польщі, насправді ж Словацький описував українське Полісся та Поділля. Саме тут народився письменник, у місті Кременець.

Поділитися:
Telegram
Viber
  • Читайте також: