У Миколаєві СБУ спіймала коригувальника ракетних ударів для зриву опалювального сезону

Текст
меньший

Внаслідок слідчо-оперативних дій у Миколаєві затримано російського агента, який передавав ворогові геолокації підприємств теплопостачання у прифронтових районах.


Про це повідомляє управління Служби безпеки України у Миколаївській області.


Отримані координати загарбники планували використовувати для здійснення серії ракетно-артилерійських обстрілів міста і таким чином дестабілізувати обстановку на південному напрямку. У разі успішного обстрілу окупанти обіцяли своєму поплічнику грошову «винагороду».

За даними слідства, зрадником виявився мешканець обласного центру, якого спецслужби Росії завербували після початку повномасштабного вторгнення. У поле зору агресорів він потрапив через прокремлівські погляди, які поширював у своєму оточенні.

Для виконання ворожих вказівок зловмисник робив фото-, відеофіксацію об'єктів із прив'язкою до місцевості. Потім передавав ці матеріали з докладним описом російському кураторові через анонімний телеграм-канал. Встановлено, що у разі захоплення міста загарбники обіцяли йому гарантії безпеки від репресивних дій окупаційної адміністрації.


Під час обшуку за місцем проживання затриманого правоохоронці виявили комп'ютерну техніку та мобільні телефони на місці злочину. Йому повідомлено про підозру в державній зраді, вчинену в умовах військового стану, та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Продовжується досудове розслідування.

Заходи щодо викриття зловмисника проводили співробітники СБУ Миколаївської та Херсонської областей за процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури.

Прокуратура, у свою чергу, зазначає, що у спілкуванні зі своїм російським куратором 72-річний коригувальник обіцяв наварити для окупантів щі, коли вони захоплять Миколаїв.

Поділитися:
Telegram
Viber
  • Читайте також: