На Миколаївщині в двох чоловіків вилучили майже 200 рослин коноплі

Текст
меньший

Облаштовану теплицю з крапельним поливом, де вирощували психотропні рослини, а також готовий канабіс і саморобний пристрій для вживання наркозілля – все це знайшли правоохоронці на території домоволодінь у двох мешканців Первомайського району.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області.

На початку вересня дільничні Первомайського районного відділу поліції та оперуповноважені відділення поліції № 2 отримали інформацію про те, що двоє чоловіків, мешканців міста Первомайськ та смт Врадіївка, незаконно вирощують наркорослини за місцем проживання.

Дізнавачі спільно з оперуповноваженими та дільничними під процесуальним керівництвом Первомайської окружної прокуратури провели санкціоновані обшуки домоволодінь.

Під час обшуку у 59-річного містянина поліцейські виявили та вилучили 49 гігантських рослин коноплі заввишки майже три метри, які він вирощував у теплиці, обладнаній краплинним поливом.

На присадибній ділянці 43-річного мешканця району правоохоронці вилучили 146 рослин коноплі, каннабісу та саморобний пристрій для вживання наркотичних речовин.

За словами чоловіків, наркозілля вони вирощували та зберігали для власних потреб.

В даний час за обома фактами дізнавачі проводять досудове розслідування кримінальних проваджень, відкритих за ч. 1 ст. 310 КК України «Посів чи вирощування конопель» та ч. 1 ст. 309 КК України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту». Санкції статей передбачають покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років.

Процесуальне керівництво з кримінальних проваджень здійснює Первомайська окружна прокуратура.

Усе вилучене правоохоронці направили на проведення експертних досліджень, за результатами яких щодо правопорушників буде ухвалено подальші процесуальні рішення.

Поділитися:
Telegram
Viber
  • Читайте також: