У Миколаєві впіймали двох колаборантів

Текст
меньший
у Миколаєві зловили двох колаборантів

У Миколаєві викрили протиправну діяльність 48-річної жінки та 22-річного чоловіка, які «агітували» за РФ. Наразі обом миколаївцям загрожує реальний термін ув'язнення.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області.

У соціальних мережах та месенджерах жителька обласного центру поширювала публічні заклики щодо підтримки рішень та дій Російської Федерації, а також виправдовувала та визнавала правомірною тимчасову окупацію частини території України. У свою чергу молодий чоловік у соціальній мережі створив сторінку, де поширював та публічно використовував символіку комуністичного, націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів та поширював матеріали, в яких містилося виправдання, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України.


Слідчі Миколаївського районного управління поліції повідомили жінці про підозру за ч. 1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України "Виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників". Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до трьох років.


Чоловікові правоохоронці оголосили підозру за скоєння одразу двох злочинів, а саме: за ч. 1 ст. 436-1 КК України «Виготовлення, розповсюдження комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів» та за ч. 1 ст. 111-1 Кримінального кодексу України "Колабораційна діяльність". За вказані злочини чоловікові загрожує до п'яти років ув'язнення.

Слідчі завершили розслідування та передали кримінальні провадження до окружної прокуратури Миколаєва, яка направила обвинувальні акти стосовно жінки та чоловіка до суду для розгляду по суті та ухвалення рішення відповідно до норм чинного законодавства.

Поділитися:
Telegram
Viber
  • Читайте також: