У Миколаївській області затримано двох агентів ФСБ

Текст
меньший

Співробітники Служби безпеки України виявили двох ворожих агентів, які причетні до діяльності агентурної мережі ворога в Миколаївській області. Про це повідомляється на сайті спецслужби у суботу, 6 серпня.


Вказано, що зловмисники здійснювали розвідувально-диверсійну діяльність: збирали та передавали ворогові розвіддані про важливі інфраструктурні об'єкти, склади з пальним, дислокацію та переміщення живої сили та техніки ЗСУ.


"Отримані дані окупанти використовували для завдання прицільних ракетних ударів та масованих артилерійських обстрілів, у тому числі за позиціями українських захисників. В результаті дій агентурної мережі зруйновано та пошкоджено кілька об'єктів суднобудівної інфраструктури міста, серед яких заводи Екватор, Кристал, Океан, склади з пально- мастильними матеріалами, завдано руйнування об'єктам соціальної інфраструктури", – йдеться у повідомленні.


Зловмисники потрапили у поле зору російських спецслужб завдяки неприхованим проросійським поглядам.


З початком широкомасштабного вторгнення на них вийшов так званий відповідальний за збір розвідувальної інформації на території Миколаївського регіону. Надалі він був посередником між співробітниками ФСБ, які координували його дії, та коригувальниками.


Зловмисники здійснювали постійне спостереження за об'єктами, що цікавлять ворога, і надсилали результати куратору. На виконання деяких завдань залучали своїх знайомих. У ході обшуків виявлено та вилучено обладнання для передачі розвідданих.


Фігурантам повідомили про підозру за статтею про несанкціоноване поширення інформації про переміщення зброї та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ (ч.3 ст.114-2 КК України). І обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 8 до 12 років.


Продовжуються слідчо-оперативні дії щодо встановлення інших осіб, причетних до діяльності агентурної мережі.

Поділитися:
Telegram
Viber
  • Читайте також: